Vreme čitanja: oko 1 min.

Njuzvik: Taker Karlson intervjuisao Putina?

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije imao odgovor na medijske navode u kojima se spekuliše da je američki novinar Taker Karlson u Rusiji kako bi intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina

  • 0
Vladimir Putin, Tucker Carlson Foto-kolaž: Tanjug/AP

Bivši voditelj Fox news-a Taker Karlson navodno je intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina tokom posete Moskvi, piše Newsweek (Njuzvik).

Ruski mediji su preneli da je Karlson posetio prestonicu Rusije, a navodno je viđen i u Boljšoj teatru.

Portal Izvestia, koji je blizak Kremlju, objavio je video na kom se vidi kako novinar pita Karlsona šta radi u Rusiji i da li bi intervjuisao Vladimira Putina.

"Videćemo", navodno je rekao Karlson.

Karlson je rekao da je u septembru prošle godine imao nameru da napravi taj intervju, ali da su mu američke vlasti to zabranile.

Jedan Telegram kanal preneo je da je Karlson u Moskvu stigao 1. februara preko Istanbula.

Aleksej Venediktov, bivši glavni i odgovorni urednik radio stanice Eho Moskve, koja je kritikovala Kremlj pre njegovog zatvaranja tokom suzbijanja medijskih sloboda, napisao je na društvenoj mreži "iks" da je Karlson navodno intervjuisao Putina.

"Koliko sam ja upućen, Taker Karlson je dobio šta je želeo", napisao je on na pomenutoj društvenoj mreži.

Newsweek nije mogao nezavisno da proveri ove navode.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije imao odgovor na medijske navode u kojima se spekuliše da je američki novinar Taker Karlson u Rusiji kako bi intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina.

''Nemam nikakav komentar na kretanje američkog novinara'', rekao je Peskov

Poslednji put Putin je dao intervjue stranim novinarima u novembru 2023. za list ''Kazahstanska pravda'' uoči posete toj zemlji i u oktobru 2023. za kineske medije pre posete Kini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA