Vreme čitanja: oko 1 min.

Dramatični prizori iz Kijeva nakon napada Rusa: Ima mrtvih, oglasio se i Zelenski

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su ranije danas da je Rusija izvela raketni napad na Kijev i druge ukrajinske gradove, kao i da su zbog toga aktivirani sistemi protivvazdušne odbrane

  • 4
Kijev, Ukrajina, napad 7. februar Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da su najmanje dve osobe poginule u glavnom gradu Kijevu, tokom jutrošnjeg masovnog ruskog raketnog napada na Ukrajinu.

"U Kijevu je povređeno više od 10 ljudi. Za sada znamo za najmanje dvoje mrtvih. Pod ruševinama može biti još ljudi", saopštio je Zelenski na Telegramu.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana je oborila 29 raketa i 15 dronova koje je lansirala Rusija u današnjem masovnom napadu, saopštio je načelnik ukrajinske vojske Valerij Zalužnji.

On je na Telegramu precizirao da su ruske snage lansirale 64 rakete i bespilotne letelice u nekoliko talasa napada.

Ukupno su oborena 44 projektila i drona, dodao je Zalužnji, prenosi Rojters.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su ranije danas da je Rusija izvela raketni napad na Kijev i druge ukrajinske gradove, kao i da su zbog toga aktivirani sistemi protivvazdušne odbrane.

U Kijevu su se čule glasne eksplozije malo pre sedam sati po lokalnom vremenu, a gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je da su bili angažovani sistemi PVO, prenosi Rojters.

Dva visokonaponska voda u prestonici oštećena su fragmentima rakete, rekao je Kličko, zbog čega je u nekim oblastima nestalo struje.

Navodi se i da je cela Ukrajina pod uzbunom za vazdušni napad.

Guverner Harkovske oblasti na severoistoku Ukrajine Oleh Sinehubov, rekao je da su ruske rakete pogodile nestambene objekte i infrastrukturne objekte u Harkovu.

U raketnom napadu južnije u Mikolajevu poginula je jedna osoba i oštećeno najmanje 20 stambenih zgrada, a prijavljeno je i nekoliko povreda, rekao je gradonačelnik grada Oleksandr Sjenkevič.

"Ima oštećenih stambenih objekata. Njih oko 20 je bez krovova. Oštećenja na gasovodnoj i vodovodnoj mreži već otklanjaju komunalci. Ima ranjenih. Jedna osoba je hospitalizovana. Drugima je pomoć pružena na licu mesta", napisao je on na Telegramu pre nego što je dodao da je hospitalizovani muškarac preminuo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA