Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su majka i ćerke povređene u hemijskom napadu u Londonu: Prijatelji objavili sliku, traže pomoć

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slika tročlane porodice nalazi se na stranici GoFundMe, a njihova lica prekrivena su emotikonima zbog zaštite identiteta

  • 2

U hemijskom napadu u Londonu za koji je osumnjičen Abdul Ezedi (35) povređene su majka i ćerka, a njihovi prijatelji pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava kako bi njih dve "obnovile svoje živote".

Žena (31) je u ovom napadu povredila desno oko za koje postoji mogućnost da će izgubiti vid, trenutno se nalazi u bolnici i veoma je slaba toliko da ne uspeva ni da priča.

Njene ćerke, stare osam i tri godine, takođe su bile polivene korozivnom tečnošću naočigled zaprepašćenih komšija koji kažu da nikada nisu prirustvovali gorem prizoru.

Prijatelji su pokrenuli kampanju kako bi majci i ćerkama pomogli i skupili 50.000 funti za "sigurnu budućnost".

Slika tročlane porodice nalazi se na stranici GoFundMe, a njihova lica prekrivena su emotikonima zbog zaštite identiteta.

"Ovaj napad je zauvek promenio živote ove divne, male porodice. Dovoljno su stvari šokantne i užasne, a mi želimo da im pomognemo da ne budu opterećene i finansijskim brigama. Očajnički želimo da im obezbedimo sigurnu budućnost i da se oporave od najstrašnijeg napada", piše na profilu.

Inače, za osumnjičenim Abudlom Ezedijem se traga više od nedelju dana, a do sada je uhapšena osoba koja se tereti da je pomagala muškarcu u ovom napadu.

Abdul Ezedi London policija potraga Foto: Metropolitan Police

Podsetimo, u napadu koji je uključivao korozivnu alkalnu supstancu u Klapamu u jugozapadnom Londonu, u sredu 31. januara, povređeno je ukupno 12 osoba, uključujući ženu (31) i njene dve ćerke od tri i osam godina. Svo troje su i dalje u bolnici, a za povrede majke se navodi da su joj "promenile život".

Policija je pozvala Ezedija (35) da se preda, a za njim je raspisana nagrada do 20.000 funti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • L

    9. februar 2024 | 06:39

    Onaj koji je pustio te bolesnike u državu treba i da pokrije troškove za lečenje žrtava i svake sledeće žrtve ,zbog posledica ponašanja .Tako i za Srbiju itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA