Vreme čitanja: oko 1 min.

U Harkovu će 11. februar biti proglašen danom žalosti

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vatra se proširila na nekoliko privatnih zgrada, a u požaru je nastradala porodica sa troje dece

  • 0
Harkov, Ukrajina, napad Foto: Tanjug/AP

U Harkovu će nedelja, 11. februar, biti proglašena danom žalosti zbog poginulih u ruskom granatiranju tog grada, izjavio je danas gradonačelnik Harkova Ihor Terehov.

- Grad Harkov je granatiran noću, a kao posledica toga zapaljene su privatne kuće. Izgorelo je ukupno 15 stambenih zgrada. Nažalost, poginulo je sedam ljudi, među kojima troje dece. A sutra će biti dan žalost u Harkovu. Mi ćemo to objaviti - rekao je Terehov, prenosi Ukrinform.

Gradonačelnik je rekao i da su u Harkovu pored sedmoro poginulih ranjene dve žene i jedan muškarac.

- Čovek je sada u bolnici, ima 50 odsto opekotina po telu. Lekari čine sve da mu spasu život - dodao je Terehov.

On je zahvalio stanovnicima Harkova koji su došli u operativni humanitarni štab i doneli pomoć nastradalima tokom noćnog granatiranja. Terehov je naveo da je 57 stanovnika grada, čije su kuće uništene u granatiranju zatražilo pomoć. On je istakao da će sve žrtve biti smeštene u objekte iz rezervnog stambenog fonda.

- Osim toga, pregovarali smo sa međunarodnim fondovima u vezi sa mogućnošću obezbeđivanja prenosivih kuća. One će moći da se postavljaju na parcele, a ljudi će tamo takođe moći da žive u manje-više normalnim uslovima - rekao je Terehov.

Prema njegovim rečima, trenutno ne postoji opasnost od ponovnog zapaljivanja stambenih objekata iz napadnutog privatnog skladišta nafte, jer od njega praktično ništa nije ostalo. Terehov je dodao da ovo privatno skladište nafte nema nikakve veze sa snabdevanjem ukrajinske vojske gorivom, napominjući da neće biti prekida u snabdevanju gorivom zbog noćnog napada na Harkov.

Ruske trupe su u toku noći napale Harkov jurišnim dronovima. Pogođena je cisterna za naftu, usled čega se izlilo gorivo i izbio požar.

Vatra se proširila na nekoliko privatnih zgrada, a u požaru je nastradala porodica sa troje dece, podseća ukrajinska agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA