Vreme čitanja: oko 2 min.

Marija bebu gurnula u vrelu rernu, policija zatekla jeziv prizor na licu mesta: Detetu nije bilo spasa

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka bebe panično je pozvala svoje roditelje

  • 2
Beba, ruka bebe Foto-ilustracija: pixabay.com

Policija u Misuriju istražuje slučaj smrti bebe, koja je preminula od posledica opekotina nakon što ju je majka Marija Tomas stavila u rernu.

Slučaj je prijavljen 9. februara nešto posle 13 časova, a kada su policajci ušli u kuću zatekli su novorođenče koje ne daje znake života. Na telu bebe bile su vidljive opekotine.

Majka tvrdi da je bebu greškom spustila u rernu umesto u kolevku. Vatrogasci koji su brzo stigli na lice mesta mogli su samo da konstatuju smrt deteta.

Marija je odmah privedena u stanicu, a policija je saslušala i njene roditelje, koji su bili sa njom u kući uoči tragedije.

Kako su naveli, kobnog jutra su se probudili i Marija i beba su bile budne i obe su delovale dobro i raspoloženo. Roditelji su oko 8 časova napustili dom i autobusom otišli do grada - majka u vrtić gde radi, a otac na razgovor za posao.

Oko 13 časova Marija je pozvala oca, što i čini svakog dana u isto vreme, ali je ovog puta bila sva uznemirena. Rekla je da beba nije dobro i da mora odmah da se vrati kući.

"Kada sam utrčao u kuću osetio sam miris dima, a beba je bila u kolevci, nije disala. Uzeo sam bebu i pitao sam šta se desilo, a ona mi je rekla da je mislila da je bebu spustila u krevetac, ali da je ustvari jednomesečno čedo gurnula u rernu", ispričao je otac.

On je pozvao suprugu.

U policiji je iskaz dala i baba deteta. Ona je rekla da je kobnog jutra ustala oko 6 i da je čekala supruga da zajedno krenu ka gradu. Kaže da su i ćerka i unuka bile budne i da je sve delovalo normalno.

"Iz kuće smo izašli nešto pre 8, a ćerka i beba su krenule da dremnu. Oko 13 časova me je nazvao suprug i rekao mi da je naša ćerka bebu umesto u kolevku stavila u rernu. Rekla sam mu da odmah pozove pomoć, ali on je nastavio da urla histerično u slušalicu", ispričala je žena.

Ona kaže da je potom izletela sa posla i brzo došla kući, gde je zatekla policiju.

Kako se navodi u izveštaju policije beživotno telo bebe sa vidljivim opekotinama pronađeno je u sedištu za automobil u dnevnoj sobi. Bebica je preko pelene imala navučen bodi, koji je bio na pojedinim mestima pocrneo, kao da je spaljen. Na brojnim mestima na telu imala je stravične opekotine, a bodi se od vreline zalepio za pelenu.

U sobi su je pronađeno i ćebence svo izgorelo.

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ugovorac

    11. februar 2024 | 09:19

    Ispašće neuračunljiva i nikom ništa.

  • Duki

    11. februar 2024 | 08:32

    Ovo dobro greskom spustila dete u rernu umesto u kolevku. Verovatno i sama veruje u to. Odma geotina ko u doba napoleona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA