Vreme čitanja: oko 1 min.

Lojd Ostin podvrgnut nehirurškim procedurama, vraća se na posao

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lojd Ostin podvrgnut nehirurškim procedurama, sutra se vraća na posao

  • 1
Ostin Lojd Foto: Tanjug/AP

Američki ministar odbrane Lojd Ostin bio je podvrgnut nehirurškim procedurama i očekuje se da će se sutra vratiti na posao, saopšteno je iz Vojno-medicinskog centra Volter Rid u koji je Ostin odveden u nedelju zbog problema sa bešikom.

"Ministar odbrane Lojd Ostin podvrgnut je nehirurškim procedurama pod opštom anestezijom kako bi se rešio problem u vezi sa bešikom. Očekujemo uspešan oporavak i pažljivo ćemo ga pratiti tokom noći. Ne očekuje se produženi boravak u bolnici. Očekujemo da će ministar sutra moći da nastavi sa svojim uobičajenim dužnostima", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Pentagona.

Dodaje se da Ostinov problem sa bešikom neće promeniti "njegov očekivani potpuni oporavak", nakon što mu je dijagnostikovan rak prostate.

Ostin (70) je odveden u nedelju u Vojno-medicinski centar ''Volter Rid'' zbog "simptoma koji ukazuju na pojavu problema sa bešikom", a dužnosti je preneo svojoj zamenici Ketlin Hiks.

On je 22. decembra hospitalizovan radi lečenja raka prostate, a u bolnicu se ponovo vratio 1. januara zbog nastalih komplikacija, među kojima su i urinarne infekcije.

Informacija o njegovoj hospitalizaciji otkrivena je tek četiri dana kasnije, a Pentagon u međuvremenu nije precizirao zbog čega je ministar zadržan na lečenju do 9. januara.

Pre nekoliko dana najavljeno je da će Ostin svedočiti pred Kongresom 29. februara u vezi sa tim što nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju.

Lekari su ranije saopštili da su prognoze kada je u pitanju oboljenje raka kod Lojda Ostina "odlične" i da više nije neophodno lečenje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    13. februar 2024 | 08:51

    pa izgleda se taj rak zaleteo a nije znao da je taj baja Amerikanac 😅

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA