Vreme čitanja: oko 2 min.

Ćerka jedina preživela porodični masakr, majka ubijena pre 10 dana? Detalji sektaškog ubistva u Italiji

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istražitelji pokušavaju da otkriju zašto je otac poštedeo ćerku i da li je možda bila primorana da gleda masakr

  • 1
Palermo ubistvo, Giovanni Barreca, Antonella Salamone Foto: Privatna arhiva

Jedina osoba koja je preživela masakr u Italiji je 17-godišnja devojka, ćerka Đovanija Bareke (54), osumnjičenog da je ubio suprugu i dva sina jer je verovao da ih je obuzeo đavo.

Policija je devojku pronašla u njenoj spavaćoj sobi. Bila je uplašena, u stanju šoka, sklupčana i u strahu za svoj život.

"Želeo je da nas oslobodi od đavola", rekla je devojka istražiteljima, a onda je policajcima ispričala o egzorcizmu.

"Moj otac je bio ubeđen da je našu kuću zaposeo đavo", rekla je navodno ona, prenose italijanski mediji.

Đovani je ubio svoju suprugu Antonelu Salamone (40) i njihova dva sina, Kevina (16) i Emanuela (5), ali je poštedeo najstariju ćerku. Kod onih koji istražuju ovu porodičnu tragediju, koja podseća na ezoterične obrede, satanizam i verski fanatizam, pojavila se sumnja da je devojčica možda bila drogirana i da je, možda bila prinuđena da nemoćno gleda klanje, dok je njen otac masakrirao ostale članove porodice.

Uloga prijatelja

Policija je uhapsila i prijatelje osumnjičenog, Masima Karandentea i njegovu partnerku Sabrinu Finu iz Palerma, pod optužbom za višestruko ubistvo.

Prema rekonstrukciji karabinjera, Bareka, Karandente i Fina su se sastali u evangelističkoj crkvi. Svi su bili verski fanatici. Bareka je, odmah nakon hapšenja, navodno rekao istražiteljima da je morao da "oslobodi" svoj dom i svoju porodicu od prisustva đavola.

Iz prvih rekonstrukcija proizilazi da je Bareka bio taj koji je kontaktirao par sa kojim se sreo na molitvenim sastancima u evangelističkoj crkvi, kojoj su potom privatno prisustvovali, i koji je tražio da mu se pomogne da se oslobodi prisustva "sotone koji je obuzeo njegovu žena i dva dečaka". Fina i Karandente, koji objavljuju isključivo verske sadržaje na svojim društvenim profilima, prihvatili su Barekov predlog.

Palermo ubistvo, Giovanni Barreca, Antonella Salamone Foto: Privatna arhiva

"Sestra mi je rekla da su se ove dve osobe pridružile njihovoj porodici. Rekli su mu da su demoni u mojoj sestri i mom nećaku i da su praktično morali da budu spaljeni i sahranjeni", rekao je Kalogero Salamone, Antonelin brat.

Istraga će otkriti šta se tačno desilo.

Sumnja se da je Antonela ubijena prva, možda i pre 10 dana. Teško je to da utvrde i sudskim lekarima, koji će morati da obave obdukciju i razjasne kako je ubijena i koji je tačan datum njene smrti.

Pronađeno je samo nekoliko ugljenisanih ostataka žrtve. Pored njenih ostataka, zakopanih ispod nekoliko centimetara zemlje, nalazili su se ženska odeća i nameštaj, elementi koji ukazuju na ezoteričan ritual, piše Rai News. Vatrom bi očistili telo i predmete.

Prema svedočenju oca i ćerke koju je poštedeo, on se nakon toga okrenuo ka sinovima koji su, pre nego što su zadavljeni, navodno mučeni. Na telima su pronađene modrice i rane. Kada je Bareka pozvao policiju u subotu uveče priznajući ubistva, karabinjeri su utrčali u kuću i pronašli mrtve Kevina i Emanuela.

Dečaci od ponedeljka nisu išli u školu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    14. februar 2024 | 09:34

    Možda mu neko javio ,možda nije djavo nego ko zna šta......Sekte su opasna stvar.Za čas te ubede u ono što oni žele da ti kažeš ili uradiš.Tu su i velime pare,droga žene.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA