Vreme čitanja: oko 1 min.

Rusija stavila na poternicu estonsku premijerku Kaju Kalas

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kalas je ranije Rusiju nazivala ''stalnom pretnjom po bezbednost zapadnih zemalja'' i pozivala na ''izolaciju'' Rusije od ''slobodnog sveta'', tako što bi sve zemlje Evrope prestale da izdaju vize Rusima

  • 2
Kaja Kalas Estonija Foto: Tanjug/AP

Rusija je stavila na poternicu premijerku Estonije Kaju Kalas, pokazuju podaci iz baze ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

''Kaja Kalas, rođena 1977. godine, tražena je po članu Krivičnog zakonika'', navedeno je u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, ali nije precizirano po kom osnovu je premijerka Estonije stavljena na poternicu.

Neimenovani izvor rekao je da je protiv Kalas i državne sekretarke Estonije Tajmare Peterkope otvoren slučaj zbog ''uništavanja i oštećenja spomenika sovjetskim vojnicima''.

Kalas je ranije Rusiju nazivala ''stalnom pretnjom po bezbednost zapadnih zemalja'' i pozivala na ''izolaciju'' Rusije od ''slobodnog sveta'', tako što bi sve zemlje Evrope prestale da izdaju vize Rusima.

Ona je, osim toga, izjavila da je ''spremna da promeni estonski ustav'' kako bi Rusima i Belorusima bilo oduzeto pravo glasa na lokalnim izborima u Estoniji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miso

    13. februar 2024 | 16:56

    Svi ce oni da dobiu od Rusie sta su zasluzili, kad tad. Kosta ce ih fasisti itekako sa koim su se ponovo udruzili.

  • Baki

    13. februar 2024 | 14:31

    Videla žaba gde se konji kuju pa i ona nekoga stavila na poternicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA