Vreme čitanja: oko 4 min.

Ovo je devojka koju su roditelji ostavili da umre na kauču: Na njemu i živela 12 godina, crvi mileli po njoj

Vreme čitanja: oko 4 min.

Devojka je umrla na istom mestu gde je i živela proteklih 12 godina, na prljavom kauču u dnevnoj sobi roditelja. Njeno telo je bilo potpuno istrulilo, natopljeno urinom i drugim fekalijama

  • 6
Lacey Fletcher Foto: Privatna arhiva

UPOZORENJE Tekst sadrži uznemirujuće detalje

Lejsi Flečer (36) iz Luizijane preminula je na kauču u kući svojih roditelja u januaru 2022. godine. Devojka je pronađena takoreći "istopljena", prekrivena crvima, zatrpana sopstvenim izmetom i sa dekubitnim ranama, a za zanemarivanje i ubistvo su osumnjičeni roditelji Šila i Klej Flečer.

Devojka je umrla na istom mestu gde je i živela proteklih 12 godina, na prljavom kauču u dnevnoj sobi roditelja. Njeno telo je bilo potpuno istrulilo, natopljeno urinom i drugim fekalijama. Majka je u januaru 2022. godine nazvala policiju i prijavila da njena ćerka "više ne diše".

Bolničari i službenici koji su stigli u njihov dom u Luizijani bili su zgroženi prizorom koji ih je dočekao.

Kada su se bolničari pojavili u njenoj kući, zatekli su je bukvalno rastopljenu, spojenu sa sofom, prekrivenu fekalijama. Izgledala je kao da joj kosa nije bila češljana godinama, potpuno zapuštena... Sa druge strane, njeni roditelji su vodili sve vreme jedan normalan, porodičan život.

Sheila, Clay Fletcher Foto: East Feliciana Parish Sheriff’s Department

"Kada smo razgovarali sa mrtvozornikom, rekao je: 'Svaki dan se suočavam sa smrću. Ali, ovo je nešto što ne mogu ni da izbacim iz glave. Miris je bio užasan'", objasnio je Kris Nakamoto, istraživački novinar za Fox News.

"Snažan smrad je mrtvozornika terao na povraćanje što je i uradio ispred kuće, u dvorištu", rekao je Nakamoto, prenosi Metro.

Uznemirujući prizor je bio i drveni pod ispod kauča koji se savijao od težine telesnih tečnosti, a Lejsina obdukcija je otkrila materijal od sofe u njenom stomaku. Radnici Hitne pomoći i istražitelji koji su prisustvovali, rekli su da je smrad koji se prožimao kroz kuću "miris koji nikada neće zaboraviti".


Za 16 godina, koliko je dugo radio i izveštavao o vestima, nikada nije imao nijedan sličan slučaj.

Lacey Fletcher Foto: Privatna arhiva

Lejsi je pronađena gotovo "zakopana" do ramena u rupi na kauču koju je očigledno napravilo njeno iznureno telo tokom godina. Na sebi je imala samo majicu, a lice joj je prekriveno velikim crvenim mrljama, dok je izmet bio razmazan po celom telu i kosi.

Devojka je patila od neurološkog poremećaja zvanog Sindrom zaključanog čoveka, što predstavlja stanje u kojem pacijent ostaje potpuno svestan, ali nije u stanju da pomeri bilo koji deo svog tela. Takođe, Lejsi je bila socijalno anksiozna, a uz to je imala i Aspergerov sindrom, jedan od oblika autizma.

Njeni roditelji tvrde da nije želela da napušta dnevnu sobu te da su joj obezbeđivali obroke, kao i nošu.

Sheila, Clay Fletcher Foto: East Feliciana Parish Sheriff’s Department

Lejsi je bila normalno dete, volela je Diznijeve filmove i odbojku, igrala se sa decom iz komšiluka i pohađala je lokalnu školu. Ali kada je imala 14 godina, počela je da se povlači u sebe i roditelji su počeli da je školuju kod kuće.

Komšija Robert Blejds (59) rekao je za Daily Mail da je poslednji put video Lejsi kako vežba ispred svoje kuće pre više od decenije. Druge komšije su pretpostavile da se udala i odselila.

Advokat roditelja Stiven Mur istakao je da su oboje voleli svoju ćerku, ali da se nažalost, ovakva stvar desila.

"Bilo ko sa hendikepiranim detetom može vam reći da se ovakve stvari dešavaju. Oni su je voleli, niko vam neće reći da nisu, i preuzeli su na sebe odgovornost. Sada kada pogledaju unazad, oni ne mogu da veruju da se nalaze u ovoj situaciji", rekao je Mur.

"Oni su dobri ljudi, nikada nisu bili u problemu tokom svog života. Pošteni su i vredni u svojoj zajednici, nisu kriminalci i nikada nikome ne bi načinili zlo", dodao je.

Advokat je rekao da su Šila i Klej brinuli o Lejsi svakodnevno, terali su je da jedu svakodnevno, a majka je čak spavala pored nje na kauču.

Međutim, nikome nije jasno kako je moguće da je toliko dugo ćerka bila na sofi, a da niko ništa nije učinio povodom toga. Šila, koja je radila kao policijski i sudski službenik u Bejkeru, navodno je uvek menjala temu kada bi se pomenula ćerka. Medicinski kartoni pokazuju da devojka dugo nije bila na pregledima kod lekara.

"Roditelji su poslednji put bili kod lekara 2010. godine, ali bez Lejsi, a kada ih je doktorka upitala gde je devojka, oni su rekli da ne želi da ustane sa sofe, da je povučena", objasnio je mrtvozornik Juel Devit Bikam.

"Kada sam stigao u kuću, roditelji su bili u kuhinji, nisu imali objašnjenje. Nisam mogao da jedem nedelju dana, sve vreme sam i plakao", rekao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojadin pavlovic cole

    13. februar 2024 | 16:43

    Roditelje na smrtnu kaznu

  • SVM

    13. februar 2024 | 18:16

    Voleli je? Dobri ljudi??? Možda su sve drugo bili ali ove dve stvari sigurno nisu tačne. Bože sačuvaj u kojim mukama je jadnica živela zbog ova dva ludaka. Ali tu je sve zakazalo. I sistem i susedi i rođaci i prijatelji. Ali ovi čudaci nisu očigledno ni imali nikoga

  • Tanja

    13. februar 2024 | 17:58

    Ako su ovo "dobri roditelji"kako li izgledaju losi?!!!Ovde se svi prave ludi od komšija,roditelja do advokata.....Malo je i doživotna za ovo.Bar ameri imaju sistem socijalne zaštite a ne da neko zavrsi ovako..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA