Vreme čitanja: oko 1 min.

Učenici u školi delili eksplicitni sadržaj: Uznemirujuće slike na kojima su bebe i mala deca

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

O događaju se oglasio i Snepčet koji je istakao da je deljeni sadržaj užasan i da je trenutno na snazi saradnja sa policijom u Hempširu

  • 0
Deca u školi, škola, telefoni Foto: Shutterstock

Učenici škole iz Hempšira delili su uznemirujući sadržaj na društvenoj mreži Snepčet koji je uključivao fotografije seksualno eksploatisanih beba i male dece.

Škola Brune Park poslala je saopštenje roditeljima prošlog utorka u kojem ih je obavestila da su njihova deca delila zabranjeni sadržaj na poznatoj platformi.

Iz škole su istakli da će ubuduće raditi na podsticanju bezbednije upotrebe interneta.

O događaju se oglasio i Snepčet koji je istakao da je deljeni sadržaj užasan i da usko sarađuju sa policijom u Hempširu.

"O svemu smo obavešteni smo i ovo definišemo kao ozbiljan incident, a istražitelji će blisko sarađivati sa lokalnim školama kako bi istražili slučaj detaljnije i osigurali stalnu bezbednost učenika", rekli su iz policije.

Iz škole su naveli da nisu u mogućnosti da daju više informacija zbog istrage.

"Obavešteni smo o sadržaju koji se deli na društvenim mrežama. Odlučili smo da proaktivno kontaktiramo porodice učenika kako bismo ih obavestili o tome šta se deli", saopšteno je iz škole

Takođe, oni su pozvali roditelje da provere uređaje svoje dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA