Vreme čitanja: oko 2 min.

Sekretaricu Nadu ubili na radnom mestu: Drhtala je otvorenih očiju, pronašao je šef, 28 godina traže ubicu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žrtvu je šef zatekao na licu mesta i o tome obavestio Hitnu pomoć, a njegova majka Marisa Bačioni je bila na licu mesta nakon zločina i navodno pokušavala da ukloni tragove zločina

  • 0
Nada Cella, ubica Foto: Privatna arhiva

Sekratarica Nada Čela iz Kjavari, u Italiji, pronađena je mrtva na svom radnom mestu 6. maja 1996. godine, a nakon 28 godina zatišja, hladni slučaj je opet dospeo u žižu javnosti. Novo ročište zakazano je za 15. februar kada će sudija odlučiti da li će se osumnjičenoj Analuciji Cecere suditi za ubistvo.

"Uradili smo sve što smo mogli, što je u našoj moći. Nadamo se da ćemo dobiti optužnicu", rekla je Sabrina Franzone, advokat majke žrtve.

Pored Analucije, za ubistvo Nade osumnjičeni su i njen poslodavac, Marko Sorako i njegova majka Marisa Bačioni. Protiv njih je podignuta optužnica zbog sumnje da davali lažne informacije.

Kako se navodi, žrtvu je šef zatekao na licu mesta i o tome obavestio Hitnu pomoć, a njegova majka Marisa Bačioni je bila na licu mesta nakon zločina i navodno pokušavala da ukloni tragove ubistva. Žena je pre dolaska istražitelja pokušala da obriše pod koji je bio od krvi, pa se tereti za "ometanje istrage".

Istražitelji su na licu mesta pronašli dugmad koja nisu pripadala Nadi, već drugarici njenog šefa Analuciji Cecere, koja je ujedno i glavna osumnjičena za ubistvo.

Majka Silvana je skrhana već godinama, pogotovo je muči to što ubica još uvek nije pronađen.

"Više od 20 godina živim u nadi da ćemo naći ubicu, možda je sada već kasno, pitaju me zašto otvaramo slučaj. Dobili smo mnogo poruka solidarnosti od onih roditelja koji su izgubili decu i koji bi dali sve da saznaju istinu", rekla je Silvana.

"Ne mogu i ne želim da verujem u namernu grešku, čak i ako je ponekad teško", rekla je.

Nada Cela rođena je 1971. godine u Kjavari, a roditelji i prijatelji su je doživljavali kao stidljivu, introvertnu devojku, posvećenu porodici i poslu. Pet godina pre smrti, zaposlila se u kancelariji kod Marka Soraka.

U ponedeljak, 6. maja 1996. godine Marko Sorako je stigao kasno na posao i iz svoje kanclearije zvao Nadu, koja se nije javljala. Kada je došao u njenu kancelariju,  zatekao je jeziv prizor - devojka je ležala na podu u lokvi krvi, glavom je dodirivala jedan od zidova, a oči su joj još uvek bile otvorene. Cela je drhtala i bila zadihana. Pronađena je bosa, sa naočarima na podu. Umrla je u bolnici San Martino u Đenovi nekoliko sati kasnije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA