≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbin umešan u šverc kokaina u Španiji: Ubio jednog saučesnika, nakon pregovora s policijom oslobodio taoce

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnici španske policije satima su pregovarali sa Srbinom, pre nego što je on na kraju predao oružje i oslobodio taoce

  • 0
Španija španska policija pretnje bomba ukrajinska ambasada Madrid Foto: Tanjug/AP

Španska policija uhapsila je grupu osumnjičenih trgovaca kokainom na Atlantskom okeanu na brodu koji je plovio iz južne Amerike, nakon što je jedan od njih, sprske nacionalnosti pucao i ubio kolegu švercera, koga je potom bacio u more, a preostalih osam osoba uzeo kao taoce, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Španija.

Slučaj se dogodio u novembru prošle godine, ali je držan u tajnosti do završetka istrage, dodaje se u saopštenju španskog ministarstva.

Situaciju sa taocima na brodu "Sea Paradise" u Atlantskom okeanu španska policija je slučajno otkrila, pošto je pokrenula operaciju zaplene droge na osnovu prethodno dobijene prijave o pošiljci od oko 2,3 tone kokaina koja je iz Latinske Amerike trebalo da bude prebačena na manji brod u blizini Kanarskih ostrva, prenosi Rojters.

Pripadnici španske policije satima su pregovarali sa Srbinom, pre nego što je on na kraju predao oružje i oslobodio taoce.

Svi oni koji su bili na brodu su potom privedeni, a kokain koji je pronađen u skrivenom odeljku na brodu, je zaplenjen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA