Vreme čitanja: oko 2 min.

Izrael: Dve osobe ubijene, četvoro ranjeno u napadu na jugu Izraela

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šabtai je rekao novinarima nakon napada da je policija podigla nivo pripravnosti širom zemlje

  • 0
Izrael Hamas napadi  izraelska policija Foto: Tanjug/AP

Dve osobe su ubijene, dve teže ranjene, a dve lakše u pucnjavi na autoputu u južnom Izraelu u petak popodne, piše Jpost. Civil koji je prolazio pored mesta tragedije uspeo je da izađe iz svog automobila i puca u napadača.

Policija je pretresala oblast kako bi se uverila da nema drugih napadača ili saučesnika na slobodi. Šef izraelske policije Kobi Šabtai i ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben Gvir uputili su se na lice mesta nakon napada.

Napadač je na mesto tragedije došao ukradenim automobilom, a onda krenuo da puca na ljude koji su čekali na autobuskoj stanici. Prve informacije pokazuju da je živeo u Šuafata u istočnom Jerusalimu sa prebivalištem u Izraelu.

Šabtai je rekao novinarima nakon napada da je policija podigla nivo pripravnosti širom zemlje.

Kirjat Malaki raspoređuje bezbednosne timove na ulazu u grad

Nakon napada, opština Kirijat Malači saopštila je da su opštinski bezbednosni timovi raspoređeni na svim prilazima na istočnoj strani grada, južno od mesta napada.

"Brzo smo stigli na lice mesta sa velikim snagama", rekao je zamenik direktora Magen David Adom.

On je istakao da je scena na licu mesta bila veoma teška za gledanje, te da su ranjeni ljudi ležali na ulici, dok su neki bili u nesvesti.

"Odmah smo ukazali prvu pomoć ranjenima. Mladić star oko 20 godina bio je bez svesti, bez pulsa sa prostrelnim ranama. Dali smo sve od sebe da mu spasimo život i poslali ga u bolnicu na reanimaciju", rekao je.

Kako je otkrio, još jedan mladić star 20 godina bio je bez svesti, dok su tinejdžer (16) i muškarac (65) bili svesni, ali sa teškim povredama.

"Žena (65) imala je srednjeteško stanje, a javio nam se i muškarac (52) koji je uspeo da pobegne, koji je bio lakše povređen, ali smo ga evakuisali u bolnicu", kazao je on.

Portparol Palestinskog islamskog džihada Muhamed Hadž Musa pozdravio je napad, rekavši da je poslužio kao "odgovor" na rat u Gazi.

"Pozivamo naš narod da intenzivira operacije i boli neprijatelja kao odgovor na njegove zločine, jer je to jedini jezik koji ovaj neprijatelj razume", rekao je Musa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA