≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tramp mora da plati 355 miliona dolara zbog prevare

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novčana kazna nije jedino što je dosuđeno Trampu

  • 0
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp mora da plati gotovo 355 miliona dolara po presudi za prevaru. Takođe, po presudi Trampu je zabranjeno da posluje u Njujorku tri godine, a njegovim sinovima Eriku i Donaldu Mlađem zabranjeno je da posluju u Njujorku dve godine.

Podsetimo, Tramp i njegova dva odrasla sina i Trampova organizacija optuženi su da su povećali vrednost imovine - koja takođe uključuje nekretnine kao što su Trampova kula i razna golf odmarališta - u iznosu od 2 milijarde dolara kako bi mogli da dobiju povoljnije kamate za kredite.

Sudija je sada presudio da Tramp i njegova organizacija treba da plate 354.868.768 dolara. Trampovi sinovi će morati da plate po 4 miliona dolara svaki.

Podsetimo, građansko suđenje u ovom slučaju završeno je pre oko mesec dana, ali je danas doneta konačna odluku.

Sudija je već utvrdio da su Tramp, njegova dva odrasla sina i rukovodioci Trampove organizacije na prevaru "naduvali" finansijske izveštaje koji su davani bankama i osiguravačima da bi dobili bolje poslove i zajmove.

Bivši predsednik, njegova dva odrasla sina - Donald mlađi i Erik - i šira Trampova organizacija optuženi su da su masovno uvećali vrednost svoje imovine za više od dve milijarde dolara, kako bi dobili povoljnije kredite.

Sudija u predmetu Artur Engoron već je u septembru presudio da je Tramp počinio poslovnu prevaru i da je više puta lažno predstavljao svoje bogatstvo za milione dolara.

Tramp je lažirao bogatstvo na finansijskim izveštajima koji su tada dostavljeni zajmodavcima poput banaka i osiguravača da sklapaju poslove i obezbeđuju zajmove. Njegovo imanje Mar-a-Lago na Floridi je precenjeno za 2.300% u jednom finansijskom izveštaju, a Trump Tower u Njujorku predstavljen je kao trostruko vredniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA