≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukrajinci se povlače iz Avdijivke: Oglasio se general Tarnavski

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doneta je odluka da se vojska povuče iz jugoistočnog dela

  • 2
Avdiivka Avdijivka Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Brojčano nadjačana ukrajinska vojska počela je povlačenje iz jugoistočnih delova Avdijivke, a navodno su neki vojnici pali u ruke ruskih vojnika.

Prema rečima Aleksandra Tarnavskog, komandanta ukrajinskih snaga sa jugoistočni sektor, prioritet je da se sačuvaju životi vojnika.

"Zbog toga se, ako je potrebno, povlače na nove položaje. Nažalost, prilikom jednog od ovih izlaza, nekoliko naših vojnika je zarobljeno. Borićemo se za oslobađanje svakog od naših drugova“, naveo je Tarnavski.

Podsetimo, Avdijivka je ključan grad na istoku, a Rusija želi da ga osvoji kako bi uspostavila punu kontrolu dve provincije koje čini industrijski region Donbasa.

Odluka o povlačenju ukrajinskih trupa doneta je zbog sve žešćih borbi.

"Stanje na ratištu, kada su od utvrđenja ostale samo ruševine i gomila polomljene cigle, naš prioritet je da spasimo živote vojnika. Neprijatelj danonoćno vrši masovne bombaške napade i ne prestaje da napada istovremeno iz više pravaca“, rekao je on.

"Teške borbe se nastavljaju na liniji fronta, a Rusija nastavlja praktično da briše grad sa lica zemlje“, rekao je Tarnavski.

On je insistirao da povlačenje Rusiji ne daje "stratešku prednost i ne menja situaciju u odbrambenoj operaciji Avdijevke".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    17. februar 2024 | 05:55

    Imaju sreće ukrajinski vojnici da ima je NATO dao ugradne motore u duetu svaki vojnik ih ima. I kad zagusti hop oni na drugi kraj.

  • alex 06

    17. februar 2024 | 00:22

    Ma jok , samo se vi povucite i ti nije prednost za Ruse .. mislim uopšte..i tako redom dok vam ne uzmu sve..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA