≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Patrijarh Porfirije stigao u Njujork: Sutra će služiti liturgiju u Sabornoj crkvi Svetoga Save na Menhetnu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na aerodromu ga dočekali starešina Sabornog hrama Svetog Save na Menhetnu Živojin Jakovljević i predsednik crkvene uprave Veljko Dobrilović

  • 1
Vukov sabor Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Patrijarh srpski Porfirije boravi u poseti Njujorku gde će sutra služiti liturgiju u Sabornoj crkvi Svetoga Save na Menhetnu i održati više sastanaka posvećenih nastavku obnove Saborne crkve i parohijskog doma u Njujorku koji su oštećeni u požaru na Uskrs 2016. godine.

Na aerodromu ''Džon F. Kenedi'' patrijarha Porfirija su kasno u petak dočekali protojerej-stavrofor, starešina Sabornog hrama Svetog Save na Menhetnu Živojin Jakovljević i predsednik crkvene uprave Veljko Dobrilović, kao i deca u narodnoj nošnji koja su hlebom i solju poželela dobrodošlicu patrijarhu, objavljeno je na Fejsbuk nalogu srpskog patrijarha, prenosi Tanjug.

Na osnovu odluka nadležnih crkvenih organa, Crkveno-školska njujorška opština i parohija privremeno su, u cilju prevazilaženja nastalih problema, poverene na duhovno staranje i upravljanje patrijarhu Porfiriju.

Patrijarh boravi u poseti Njujorku u pratnji protojereja-stavrofora profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu Velibora Džomića i protođakona profesora Bogoslovskog fakulteta u Beogradu Dragana Radića i podđakona Dejana Nakića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ojko

    17. februar 2024 | 15:24

    Patrijarh češće vrši službu po inostranstvu nego po Srbiji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA