Vreme čitanja: oko 2 min.

Velika tragedija, pronađen mrtav sin jedne od najmoćnijih žena u IT industriji: Strahuje se da je ovo uzrok

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladić pronađen mrtav u studentskom domu, bio brucoš na studijama matematike

  • 0

Sin bivše izvršne direktorke Jutjuba Suzan Vojcicki preminuo je u utorak u studentskom domu na kalifornijskom univerzitetu u Berkliju.

Marko Troper (19), brucoš na Matematičkom fakultetu, pronađen je u studentskom domu (Clark Kerr) oko 16.23 sata u utorak utorak, piše KRON4, pozivajući se na školske zvaničnike, prenosi Njujork post.

Pokušaji hitne pomoći da reanimiraju bili su neuspešni.

"Vatrogasna služba Berklija obavestila je policiju da pokušavaju da spasu život žrtve", navodi se u saopštenju Policijske uprave Univerziteta Kalifornije. "Policija je odgovorila, a vatrogasna služba Berklija proglasila je osobu mrtvom."

Policija nije pronašla sumnjive tragove na mestu događaja, a Troperova baka Ester Vojcicki strahuje da je tinejdžer umro zbog predoziranja drogom.

"Uzeo je drogu, a mi ne znamo kakvu", rekla je Ester Vojcicki za SFGATE. "Jedno znamo, to je bila droga."

"Želimo da sprečimo da se ovo dogodi bilo kojoj drugoj porodici", dodala je Vojcicki — koja se ponekad naziva "kuma Silicijumske doline" zbog uspeha njenih ćerki.

Izveštaj o toksikologiji koji će potvrditi uzrok smrti biće spreman do 30 dana, navodi agencija.

U dirljivom obraćanju porodica ga je opisala kao "najljubaznijeg, najpametnijeg, najzabavnijeg i najlepše ljudsko biće" u dirljivoj počasti.

"Naša porodica je skrhana", napisao je Vojcicki u objavi na Fejsbuku u sredu.

Inače, mladić je bio na drugom semestru na UC Berkliju i bio je član bratstva Zeta Psi.

"Markov život je prekratak", dodao je Vojcicki. "Svi smo shrvani, razmišljajući o svim prilikama i životnim iskustvima koja će njemu nedostajati i nama zajedno."

"Marko, svi te volimo i nedostaješ nam više nego što ćeš ikada znati."

Suzan Vojcicki se udala za svog muža Dejvida Tropera 1998. godine i imaju petoro dece. Imenovana je za izvršnog direktora čuvene video platforme 2014. godine, a naredne godine proglašena je za jednu od 100 najuticajnijih ljudi časopisa Time.

Dala je ostavku na svoju poziciju — i stavila tačku na 25 godina u kompaniji — u februaru 2023. da bi "započela novo poglavlje usmereno na porodicu, zdravlje i lične projekte".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA