Vreme čitanja: oko 1 min.

Borelj: Prioriteti EU su bezbednosni i okrenuti ka Ukrajini i Bliskom Istoku

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema njegovim rečima, na Bliskom istoku je potrebno da se promoviše mirovna solucija i da se aktivno doprinese okončanju rata u Gazi

  • 3
Žozep Borelj, Brisel Foto: Tanjug/AP

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji da je spoljna i bezbednosna politika EU okrenuta žarišnim tačkama u Ukrajini i na Bliskom istoku.

"Moramo pružiti bezbednosne prioritete Ukrajini i pomoći njeno pristupanje EU nakon dugogodišnjih tenzija sa Rusijom. Imamo dakle i problem sa Rusijom i moramo da razmotrimo različite scenarije", rekao je Borelj na panelu povećenom narednim geopolitičkim prirotetima Evropske unije.

Prema njegovim rečima, na Bliskom istoku je potrebno da se promoviše mirovna solucija i da se aktivno doprinese okončanju rata u Gazi.

"Mislim da u EU postoji spremnost za prihvatanje rešenja sa dve države, ali potrebno nam je jedinstvo", rekao je Borelj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    18. februar 2024 | 17:21

    Čika Borelj jel Vi to pričate iz svoje glave, svoje mišljenje ili kako Vam kažu nalogodavci čisto zbog poštenja ?

  • kale

    18. februar 2024 | 16:41

    EU je izgubila svaki kredibilitet bas zbog vas i vama slicnih. Zbog vaseg vazalnog odnosa prema zlotvorima preko bare Evtopa i njeni narodi su ilozeni ekonoskom sunovratu a i politickom isto tako. Mozda jos ima sanse da povrati ugled ali ne sa sadasnjim politickim establismentom. Vi ste jednostavno sramota i nadam se da ce vas sledeci izbori baciti na smetliste istorije a EUkonacno shvatiti realnost i krenuti putem politickg a i ekonomskog oporavka.

  • SLavko

    18. februar 2024 | 13:28

    Mozda ces ti i slicni tebi imati dug period tenzija sa Rusijom, ali Rusija sa vama nece. Jasno se vidi vasa mrznja prema svemu ruskom. Bolje vam je da gledate u svoje dvoriste i da ne cackate mecku. Nemojte napraviti neki pogresan potez koji bi mogao da vas kosta postojanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA