≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pronađeno telo Navaljnog, na njemu su vidljive modrice

J. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rane su u skladu sa tvrdnjama da je ruski opozicioni lider pretrpeo "napad",

  • 51
Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP

Telo Alekseja Navaljnog pokazuje znake modrica, prema novom izveštaju, prenosi Daily Mail

Rane su u skladu sa tvrdnjama da je ruski opozicioni lider, pretrpeo napad, prenosi list Novaja Gazeta Evrope.

Podsetimo, Navaljni je preminuo u petak, u 47. godini.

Ovaj medijski izvor razgovarao je sa radnikom hitne pomoći u Salehardu, blizu zatvora Polar Wolf, gde je Navaljni, u 47. godini, preminuo.

Dokotri iz Hitne pomoći  pronašli su modrice na Navaljnovom telu, koje je sada pod policijskom zaštitom u mrtvačnici bolnice Salehardskog okruga, prema nezavisnom medijskom izvoru.

"Takve povrede nastaju usled grčeva", rekao je medicinski tehničar.

Kada osoba ima grčeve, pokušavaju da je obuzdaju, ali grčevi mogu biti veoma jaki, zbog čega se pojavljuju modrice. Takođe su primećeni znaci da su zatvorski lekari pokušali da reanimiraju Navaljnog, jer su primećeni znaci "kompresije grudnog koša".

-"To jest, pokušali su da ga reanimiraju, ali je umro, najverovatnije, od srčanog zastoja. Ali zašto se ovo zaustavljanje dogodilo, još niko ne govori", dodaje tehničar.

Autopsija još nije izvršena, prema izvoru.

Ranije su majci Navaljnog pogrešno saopštili da je telo političara u glavnoj mrtvačnici u Salehardu. Sada je porodici rečeno da uzrok smrti još nije utvrđen i da telo još ne može biti predato rođacima radi sahrane.

Detalji o Navaljnovom preminuću su oskudni, a oni koji su objavljeni su međusobno kontradiktorni. Samo dva minuta nakon vremena kada je navodno preminuo Navaljni - u 14:17 - ruska zatvorska služba je objavila saopštenje o njegovom preminuću.

Četiri minuta kasnije, Telegram kanal pod kontrolom Kremlja tvrdi da je umro od ugruška krvi, a samo sedam minuta kasnije Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, razgovarao je sa medijima o tome.

Osim toga, tvrdi se da su zvaničnici Kremlja rekli majci lidera opozicije da je umro od "sindroma naglog prekida" dok je posetila surovu kazneno-popravnu koloniju IK-3 Polar Wolf gde je bio zatvoren. Saveznici Navaljnog kažu da im je uskraćena prilika da vide telo, koje će ostati kod vlasti dok istraga ne bude završena. Advokat Navaljnog, koji je stigao u grad Salehard sa majkom Navaljnog u subotu, navodno je informisan od zatvora da je telo u mrtvačnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Змајево гнездо

    18. februar 2024 | 19:28

    Бити опозиционар у Путиновој Русији је горе него у комунустичкоме СССР или нацистичкој Немачкој. Али нису само на удару опозиционари већ свако у Русији ко не мисли као осиљени аутократа Путин. Путин од Руса прави бескчмењаке и зомбије који не смеју мислити својом главом, који немају слободу говора и који му служе као зомбиране марионете.

  • Miško

    18. februar 2024 | 19:12

    Ne bi bilo prvi put da KGB i exKaGeBeovac upotrebe neki novi otrov ili toksin. Zato su i držali Navaljnoga u zatvoru da mogu na njemu lakše eksperimentisati...

  • samo kažem

    18. februar 2024 | 19:08

    tako su se samo hitler i staljin rešavali svojih protivnika kao danas putin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA