Vreme čitanja: oko 1 min.

Lukašenko: Stavili smo u upotrebu S-400 i Iskandere

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lukašenko je, na sastanku sa najvišim zvaničnicima zaduženim za bezbednost zemlje, rekao da je taktičko nuklearno oružje stacionirano na teritoriji Belorusije i da je to danas najvažniji element odvraćanja bilo kog neprijatelja

  • 2
Aleksandar Lukašenko Belorusija predsednik Foto: Tanjug/AP

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da Belorusija jača svoj vojno-tehnički potencijal i da su u upotrebu stavljeni najnoviji beloruski višecevni raketni sistemi „Polonez-M“ dometa do 300 kilometara, kao i dva protivvazdušna raketna diviziona S-400 i dva diviziona raketnih sistema Iskander-M.

Lukašenko je, na sastanku sa najvišim zvaničnicima zaduženim za bezbednost zemlje, rekao da je taktičko nuklearno oružje stacionirano na teritoriji Belorusije i da je to danas najvažniji element odvraćanja bilo kog neprijatelja, prenosi agencija Belta.

"Belorusija ima sve što je potrebno da se pouzdano odbrani i nanese neprihvatljivu štetu neprijatelju", istakao je Lukašenko.

Naveo je da Belorusiji nije potreban rat, ali da mora biti spremna za njega i mentalno i strateški, pošto će, prema njegovoj oceni, "apetiti i aktivnost kolektivnog Zapada" samo rasti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    20. februar 2024 | 10:32

    SAMO NUKLEARNO ORUZJE GARANTUJE MIRAN SAN !!!

  • Crni

    20. februar 2024 | 11:43

    To Ukrajna obara vazdusnom puskom I to starije generacije....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA