Vreme čitanja: oko 1 min.

Niki Hejli ne odustaje od trke za predsednika: Ne plašim se da kažem istinu naglas

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tramp je dosad odneo ubedljive pobede na unutarstranačkim izborima u Ajovi, Nju Hempširu, Nevadi i na Devičanskim ostrvima, i trenutno ima osvojenih 63 delegata, dok je Hejli osvojila svega 17 delegata

  • 2
Niki Hejli  kandidati za predsedničke izbore u SAD Foto: Brian Cahn / Zuma Press / Profimedia

Kandidatkinja za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Niki Hejli poručila je da neće odustati od trke za nominaciju, dodavši da nije zabrinuta za svoju političku sudbinu.

"Ne idem nigde. Ne plašim se da kažem teške istine naglas. Ne osećam potrebu da ljubim nečiju ruku. Ne plašim se Trampove odmazde. Ne tražim ništa od njega. Nisam zabrinuta za sopstvenu političku budućnost", rekla je Hejli na mitingu u Grinvilu, u Južnoj Karolini, prenosi portal Hil.

Ona je odbacila ideju o kandidaturi za potpredsednika ili o kandidovanju na sledećem izbornom ciklusu.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da bivši predsednik SAD Donald Tramp ima podršku 77,7 odsto republikanaca, dok Hejlijevu podržava 16,6 odsto birača Republikanske stranke.

Tramp je dosad odneo ubedljive pobede na unutarstranačkim izborima u Ajovi, Nju Hempširu, Nevadi i na Devičanskim ostrvima, i trenutno ima osvojenih 63 delegata, dok je Hejli osvojila svega 17 delegata.

Naredni izbori biće održani 24. februara u Južnoj Karolini, matičnoj državi Niki Hejli u kojoj je bila guvernerka od 2011. do 2017. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toza

    21. februar 2024 | 08:50

    Ova je kako kažu šupljija i od lobotomisanog Bajdena. Ako je ona sve što republikanska strana Duboke države može da ponudi, onda je na toj strani baš slaba. Tramp je šoumen, pozer i što šta drugo, ali za nju je ultragenije i Anštajn lično... Jedni scenario kome se vladajuća ekipa tu može nadati, jeste da nekako nasilno spreče Trampa (što je naravno vrlo demokratski) da se kandiduje, pa da mora ova da ide protiv Bajdena. Tu bi čak i Bajden uz pomoć šaptača, mikrofona i njene direktne pomoći, mogao da pobedi. Svaki drugi republikanac bi ga lako i do nogu potukao...

  • Z

    21. februar 2024 | 08:46

    Bjeri tamo idi beri breskve po Juznoj Karolini:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA