≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osuđen Brajan Volš

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brajan Volš je optužen za ubistvo supruge Ane, poreklom iz Srbije, kao i za ometanje policijske istrage i opstrukciju pravde i "nepropisno prenošenje ljudskog tela"

  • 14
Brajan Volš Foto: Tanjug/AP

Brajan Volš, optužen za ubistvo svoje supruge, Beograđanke Ane Volš u Kohasetu u Masačusetsu 2023. godine, osuđen je danas na 37 meseci zatvora u drugom predmetu koji se odnosi na prevare sa umetninama.

Volš (48) je 2021. godine priznao krivicu za prodaju dve falsifikovane slike Endija Vorhola u međunarodnoj šemi umetničkih prevara.

Sudija saveznog suda u Bostonu osudio je Volša na 37 meseci zatvora, prenosi Boston Herald. Volšu je naloženo i da plati 475.000 odštete, navodi Rojters.

Brajan Volš je optužen za ubistvo supruge Ane, poreklom iz Srbije, kao i za ometanje policijske istrage i opstrukciju pravde i "nepropisno prenošenje ljudskog tela".

Ana Volš, američka državljanka poreklom iz Beograda, nestala je 1. januara 2023. godine i njen suprug je rekao da je iz Kohaseta u Masačusetsu, gde su živeli, otputovala u Vašington, gde je radila.

Međutim, njen poslodavac je tri dana kasnije prijavio nestanak.

U istrazi su kasnije pronađeni materijalni dokazi koji, prema optužnici, ukazuju da je Brajan Volš ubio Anu, raskomadao njeno telo i uništio posmrtne ostatke.

U podrumu njihove kuće pronađeni su i noževi sa tragovima krvi, a internet pretrage Brajana Volša pokazale su da je tražio informacije o tome kako da se otarasi tela.

On se izjasnio da nije kriv za ubistvo prvog stepena i uništavanje tela svoje supruge, za šta ga tereti optužnica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    20. februar 2024 | 23:49

    37 meseci zatvora za ubistvo? Bozeee me sacuvaj

  • vesna

    21. februar 2024 | 05:01

    Milica37 meseci za prodaju laznog Vorhola ne za ubistvo

  • Ja

    21. februar 2024 | 06:18

    Kad neko ne pročita sta je napisano, onda ne treba ni komentarisati. Bar se nadam da nisi pročitao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA