Vreme čitanja: oko 2 min.

Donald Tramp svoje pravne probleme poredio sa progonom Alekseja Navaljnog

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tramp nije pomenuo Putina kada su ga pitali o Navaljnom

  • 1
Donald Tramp suđenje Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp iskoristio je intervju za Fox news da uporedi sopstvene pravne probleme sa progonom ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji je umro u zatvoru prošle nedelje.

Tokom intervjua Tramp je rekao da je "Navaljni bio veoma hrabar čovek", koji verovatno nije trebalo da se vrati u Rusiju. Međutim, nikog nije okrivio za iznenadnu smrt ruskog opozicionara.

Predsednik Džo Bajden i drugi zapadni lideri okrivili su Vladimira Putina okrivili za smrt Navaljnog, kao i Niki Hejli, koja daleko zaostaje za Trampom kao njegov jedini preostali rival za republikansku predsedničku nominaciju.

U jednosatnom intervjuu na Fox News-u, Tramp je osudio kaznu od 355 miliona dolara koja mu je izrečena na suđenju za prevaru u Njujorku, rekavši da je "vrsta Navaljnog", prenosi Guardian.

"To je oblik komunizma i fašizma", rekao je Tramp.

Uprkos pozivima voditeljke Laure Ingraham, Tramp nije pomenuo Putina kada su ga pitali o Navaljnom.

"Bio je veoma hrabar momak jer se vratio. Mogao je da se drži podalje, i iskreno, verovatno bi bilo mnogo bolje da se kloni i govori dok je van zemlje", rekao je Tramp.

Bivši predsednik SAD je potom nastavio sa bizarnim optužbama.

"To se dešava u našoj zemlji, takođe. Pretvaramo se u komunističku zemlju na mnogo načina. Imam osam ili devet suđenja i sve to samo zbog toga što sam u politici", rekao je Tramp.

Podsetimo, Kremlj je negirao umešanost u smrt Navaljnog i saopštio da su tvrdnje Zapada da je Putin odgovoran za to neprihvatljive.

Tramp je u nedelju u postu na Truth Social-u napisao da ga je smrt Navaljnog u zatvorskoj koloniji prošle nedelje učinila "svesnijim onoga što se dešava u Sjedinjenim Državama". Tramp nije precizirao, ali je često odbacivao 91 krivičnu prijavu protiv njega kao politički motivisanu, tvrdnju tužioca poriču.

Bajden je u utorak izdao žestoku kritiku Trampovog posta o smrti Navaljnog, rekavši: "Zašto Tramp uvek krivi Ameriku? Putin je odgovoran za smrt Navaljnog. Zašto Tramp to jednostavno ne može da kaže?"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    21. februar 2024 | 07:30

    Smešan čovek koji reče da bi rešio Ukrajinsko Ruski sukob za 24h.Moguće je jedino ako bi dao Ukrajini izlaz na Baltik preko Poljske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA