≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čudovište pobeglo iz kaveza i ubilo vlasnika

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan nakon što je mladi' zadobio kobni ujed, policija je sa zvaničnicima Odeljenja za kontrolu životinja ušla u njegov dom i odatle iznela još dva otrovna guštera. Kako je saopšteno, u kući je pronađeno i 26 vrsta paukova

  • 2
otrovni gušter, gila monster Foto: carla65 / Alamy / Alamy / Profimedia

Kristofera Vorda (34) iz Kolorada, koji je iz hobija držao otrovne reptile, ubio je njegov kućni ljubimac.

Napad otrovnog guštera kojeg zovu "Gila monstrum" ili Gila čudovište, dogodio se 12. februara, a policiju je pozvala Kristoferova devojka Medlin nešto pre ponoći kobnog dana.

Ona je rekla da Kristofer ima ugriz životinje na telu, a kada je policija stigla, ustanovljeno je da ga je ujeo ljubimac Vinston, otrovni gušter iz roda Heloderma suspectum.

Medlin je rekla da je bila u drugoj sobi kada je čula Kristofera da izgovara nešto nerazumljivo. Kada je ušla u sobu ugledala je Kristofera na zemlji i uvidela da mu je gušter zakačen za ruku. Pogledala je u pravcu kaveza gde su držali Vinstona i shvatila da je gušter uspeo da pobegne.

Policija je saopštila da je Medlin pozvala policiju kada je Kristofer počeo nekontrolisano da povraća i gubi dah. Preminuo je četiri dana kasnije od posledica ujeda i trovanja.

Dan nakon što je Kristofer zadobio kobni ujed, policija je sa zvaničnicima Odeljenja za kontrolu životinja ušla u dom mladića i odatle iznela još dva otrovna guštera.

Kako je saopšteno, u kući je pronađeno i 26 vrsta paukova.

"Vard je u kući držao i tarantulu kao ljubimca", naveli su iz policije.

Kako su naveli reptili su prebačeni u ustanovu za rehabilitaciju divljih životinja u Južnoj Dakoti.

Istovremeno, istakli su da je držanje otrovnih guštera nezakonito.

Prema Savezu zooloških vrtova u San Dijegu, ujedi guštera Heloderma suspectum retko izazivaju smrt kod ljudi.

"Taj gušter jeste otrovan i otrov se stvara u žlezdama u donjoj vilici guštera. Kada gušter ugrize, male brazde u zubima pomažu da otrov teče u plen. Ujed je veoma jak, a gušter možda ne popušta stisak nekoliko sekundi. Može čak i žvakati tako da otrov ulazi dublje u ranu. Ujed je bolan za ljude, ali retko uzrokuje smrt“, navodi organizacija na svojoj veb stranici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA