Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečaka (5) zlostavljali jer "ne sluša i besni": Tetka ga tukla kablom za električni bicikl, majka sve gledala

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slučaj je prijavio direktor vrtića 14. februara jer je na "petogodišnjem detetu video fizičke promene na leđima i nogama" nakon čega je sudija otvorio istragu

  • 0

Petogodišnji dečak sa Sicilije pretučen je jer je bio "besan i nije slušao", a istragu o zločinu je pokrenuo direktor vrtića kada je video promene na detetu.

Kako se navodi, 28-godišnja majka, i 23-godišnja žena, koju je dečak nazivao tetkom, maltretirale su ga jer je "pokazivao bes i stalno smišljao neke podvale". Takođe, "tetka" ga je bičevala električnim kablom od bicikla, dok je majka dečaka sve vreme gledala zlostavljanje i nije ništa pokušavala da uradi.

Slučaj je prijavio direktor vrtića 14. februara jer je kod "petogodišnjeg deteta video fizičke promene na leđima i nogama" nakon čega je pokrenuta istraga. Obe žene, poreklom iz Nigerije, trenutno se nalaze u pritvoru gde će sačekati početak suđenja.

"Uhapšeni nisu državljani EU i terete se zbog veoma teškog i nezakonitog ponašanja prema maloletniku starosti pet godina", navodi se iz tužilaštva.

Dete je, prema rekonstukciji nadležnih, nasilje trpelo već neko vreme jer na njemu postoje znakovi "ponovljenog nasilja".

Mališan se trenutno nalazi u pedijatrijskoj bolnici u Kataniji gde su lekari ustanovili da ima duboke ogrebotine u obliku slova U, a da su na istim mestima formirane nove povrede. Tragovi nasilja vidljivi su na butinama, u nivou ramena i ruku.

Dete je službenicima reklo da ga je "tetka nekoliko puta udarila crnim kablom za punjenje električnog bicikla koji je u vlasništvu njegove majke". Dodao je i da je batine dobio zbog "neposlušnosti".

Tetkina tortura se dešavala u prisustvu majke koja se "nije trudila da to izbegne, spreči ili da prijavi nadležnim institucionalnim organima kako bi sprečila dalje ponavljanje".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA