≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lili (5) nije mogla da hoda i bila je osuta "od glave do pete": Ujela je lažna udovica, evo kako izgleda

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pre odlaska u krevet, malena se požalila da je lice jako svrbi zbog čega su joj roditelji dali antihistaminike jer su posumnjali da je u pitanju alergijska reakcija na hranu

  • 1

Lili Hodgson (5) ujeo je najopasniji pauk u Velikoj Britaniji zbog čega je odbijala da hoda jer je imala bolove u zglobu, a celo telo joj je prekriveno osipom.

Devojčica se mami požalila da je boli članak zbog čega joj je bilo jako teško da se kreće, međutim, niko u tom trenutku nije pretpostavljao da je u pitanju pauk.

Pre odlaska u krevet, malena se požalila da je lice jako svrbi zbog čega su joj roditelji dali antihistaminike jer su posumnjali da je u pitanju alergijska reakcija na hranu.

Kasnije, u toku noći, majka Džena Hant je ostala u šoku kada je videla da je Lilino celo telo osuto.

"Probudila sam se u 3 ujutru i osetila da je Lili jako topla. Upalila sam svetlo i umalo vrištala od prizora koji sam ugledala", rekla je Džena.

"Probudila sam ćerku i videla da je cela prekrivena osipom, bukvalno od glave do pete", dodala je majka.

"Sledećeg dana ju je zaboleo članak i ona je rekla da ne može da hoda", objasnila je majka.

Majka je Lili odvela do lokalne apoteke jer je pretpostavljala da je u pitanju alergija na hranu i da će ubrzo sve nestati.

Noble false widow spider Foto: Shutterstock

"Apotekar nas je odveo u malu prostoriju, pogledao osip i postavio neka pitanja. Spomenula sam da je povredila skočni zglob i da nije htela da hoda, ali da nije natečen. Rekao je da sumnja da je to reakcija na ugriz, a ne alergija na hranu i da bi želeo da je hitno pregleda lekar opšte prakse", objasnila je.

Nakon pregleda doktora opšte prakse ustanovljeno je da je devojčicu ujeo pauk i da skoro nije video da se slučaj razvio ovako kao Lilin.

Plemenita lažna udovica je inače "široko rasprostranjena i smatra se najopasnijim paukom u Britaniji", prema radu Klajva Hamblera, zoologa sa Univerziteta Oksford, iz 2020. godine.

Poznati kao Steatoda nobilis, nisu poreklom iz Britanije i smatra se da su stigli sa Kanarskih ostrva u kutijama za banane u kasnim 1800-im pre nego što su se polako proširili na sever.

Majka je istakla da nemaju pojma kada je devojčicu ujeo pauk i da je tog dana bila kod njenih roditelja.

Na svu sreću, devojčica je već bila na terapiji antibioticima tako da je samo nastavila sa istom dok joj nije bilo bolje.

"Pitam se kakva bi bila reakcija da Lili već nije uzimala antibiotike i antihistaminike. Da li bi bilo mnogo gore?", uplašeno je upitala majka.

Uprkos svrabu i nelagodnosti tokom hodanja, hrabra Lili se dobro snašla i stanje joj se poboljšalo posle četiri dana uz adekvatnu terapiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    22. februar 2024 | 06:37

    Ava sreća da ja nisam jedan od tih vegana i boraca za životnje. Sve ja to u kući rešavam papučom. Od nosoroga do komarca papuča je zakon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA