≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je lista potencijalnih Trampovih potpredsednika: Neka imena će vas iznenaditi

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednički kandidat republikanaca potvrdio je svoj uži izbor nakon što je voditeljka Foks njuza Lora Ingrahem izbacila spisak imena za koji je rekla da javnost smatra da su dobar izbor za njega da ih kandiduje za potpredsednika

  • 0
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp priznao je u utorak da je najmanje pet istaknutih republikanaca i jedan bivši demokrata u njegovom užem izboru za potencijalne potpredsednike na opštim izborima – uključujući guvernera Floride Rona Desantisa i nekadašnjeg demokratskog predsedničkog kandidata Tulsija Gabarda, piše New York Post.

Predsednički kandidat republikanaca potvrdio je svoj uži izbor nakon što je voditeljka Foks njuza Lora Ingrahem izbacila spisak imena na događaju u gradskoj većnici u Grinvilu, Južna Karolina, za koji je rekla da javnost smatra da su dobar izbor za njega da ih kandiduje za potpredsednika.

Među imenima su bili Gabard, Desantis, senator Tim Skot, kongresmen Bajron Donalds, biotehnološki preduzetnik Vivek Ramasvami i guverner Južne Dakote Kristi Noem.

"Da li su svi oni u vašem užem izboru?, upitala je Ingrahem Trampa.

"Jesu", odgovorio je bivši predsednik SAD.

"Svi su čvrsti", rekao je Tramp nekoliko trenutaka kasnije. "I uvek kažem da želim ljude sa zdravim razumom, jer se u ovoj zemlji dešava toliko stvari koje nemaju smisla."

Tramp je objasnio da je "prvi kvalitet" koji traži u svakom potencijalnom potpredsedniku njihova sposobnost da bude "dobar predsednik, jer ako se nešto desi, morate imati nekoga ko će biti odličan predsednik".

On je dodao da je biračima prvenstveno stalo ko je na vrhu liste, a ne ko je kandidat.

"Jedina stvar koja me uvek iznenađuje je da izbor potpredsednika nema apsolutno nikakvog uticaja. Važno je samo ko je predsednik, čini mi se", rekao je Tramp.

Međutim, priznao je da biste "želeli da dobijete nekoga ko bi vam mogao pomoći sa stanovišta birača".

Što se tiče poslednjeg preostalog protivkandidata među republikancima – bivše guvernerke Južne Karoline Niki Hejli – Tramp je rekao da je "rešio stvar pre otprilike tri meseca" da ona neće biti na njegovoj listi za opšte izbore 2024.

U januaru, Tramp je zadirkivao da je već odlučio za potpredsednika ako bi dobio republikansku nominaciju za predsednika, ali je odbio da kaže ko je to kada su ga pitali tokom gradske skupštine u Des Mojnu u Ajovi.

"Pa, ne mogu vam to reći, zaista", rekao je Tramp voditeljima Fox News Bretu Bajeru i Marti Mekalum, tadašnjim moderatorima događaja.

"Mislim, znam ko će to biti", dodao je.

Slično tome, Tramp u utorak nije dao vremenski okvir kada će imenovati svog kandidata za potpredsednika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA