Vreme čitanja: oko 1 min.

Nevesti džihada oduzeto državljanstvo Velike Britanije: Sud doneo presudu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odbačena žalba Britanke kojoj je oduzeto državljanstvo zbog pridruživanja ISIS-u

  • 0
Shamima Begum Printskrin: ITV

Apelacioni sud u Londonu odbacio je danas žalbu Britanke Šamime Begum koja je otišla u Siriju kako bi se pridružila Islamskoj državi, nakon čega joj je oduzeto državljanstvo.

"Moglo bi se tvrditi da je odluka u slučaju gospođe Begum bila oštra. Takođe bi se moglo tvrditi da je gospođa Begum kriva zbog svoje nesreće", rekla je sudija Sju Kar, prenosi Rojters.

Ona je dodala da nije na sudu da se "slaže ili ne slaže" sa različitim tačkama gledišta, već da proceni da li je odluka o oduzimanju državljanstva bila nezakonita.

"Mi smo zaključili da nije i žalba je odbačena", navela je Kar.

Britanska vlada oduzela je Šamimi Begum državljanstvo 2019. godine, pozivajući se na opasnost po nacionalnu bezbednost, ubrzo nakon što je pronađena u zatočeničkom logoru u Siriji.

Begum, koja sada ima 24 godine, tvrdila je da je odluka nezakonita, delom zbog toga što, kako navodi, britanski zvaničnici nisu razmotrili da li je ona žrtva trgovine ljudima, što je argument koji je niži sud odbacio u februaru 2023. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA