Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su uslovi koje je Moskva postavila da porodici preda telo Alekseja Navaljnog: Majci Ljudmili pretili?

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim toga što zahtevaju da Aleksej Navaljni bude sahranjen tajno, u krugu najuže porodice, Istražni komitet je postavio još nekoliko uslova

  • 5
Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP

Ruske vlasti postavile su nove uslove da predaju telo Alekseja Navaljnog njegovoj porodici, tvrdi fondacija preminulog ruskog opozicionara.

Prema rečima Ivana Ždanova, direktora fondacije Navaljnog, ruski Istražni komitet je Aleksejevoj majci Ljudmili postavio nove uslove da bi joj predali telo sina.

Osim toga što zahtevaju da Aleksej Navaljni bude sahranjen tajno, u krugu najuže porodice, Istražni komitet je postavio još nekoliko uslova, javlja CNN.

Navodno zahtevaju da telo bude prebačeno u Moskvu specijalnim avionom, te da, pre nego što avion sleti u Moskvu, Ljudmila Navaljni objavi da će Aleksej biti sahranjen, kako poštovaoci ruskog opozicionara ne bi dolazili na aerodrom da sačekaju kovčeg sa ostacima.

Drugi uslov je da porodica sve vreme ima pratnju zaposlenih u Istražnom komitetu sve do trenutka sahrane.

Majka Alekseja Navaljnog treba da bude ta koja će da odredi datum sahrane, nakon što stigne u Moskvu.

Zahteva se i da se telo čuva u Moskvi ili regionu Vladimira do sahrane.

Prema rečima Ždanova, Istražni komitet strahuje da da bi neko mogao da provali u mrtvačnicu.

Smrtovnica će biti predata porodici Navaljnog tek kada se usaglase sa gore postavljenim uslovima, rekao je Ždanov za medije.

Kako pišu svetski mediji, Ljudmili Navaljnoj nije u početku dozvoljeno da sina sahrani na groblju na kojem ona želi, te su obe strane dogovorile da Aleksej bude sahranjen na groblju Kovanskoje u Moskvi. Prema rečima Ždanova, još nije dogovoreno gde će biti organizovan ispraćaj.

"Majci Navaljnog su pretili da bi prihvatila ove uslove", tvrdi Ždanov.

Podsetimo, ruska služba za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je 16. februara da je Aleksej Navaljni preminuo tog dana nakon što mu je pozlilo nakon šetnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scorpio🦂

    23. februar 2024 | 12:36

    Javlja CNN. Dalje ne moram da čitam.😀

  • Pp

    23. februar 2024 | 18:38

    Gde su ono beše Amerikanci sahranili Bin Ladena? Šta se dešava sa Asanžom i Snoudenom koji su obelodanili zločine satanističke Amerike?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA