Vreme čitanja: oko 1 min.

Raste broj žrtava strahovitog požara u Valensiji: "Zgrabila sam sina i pasoš i istrčala na ulicu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pet osoba je poginulo, a 15 se vodi kao nestalo

  • 0
Valensija požar u zgradi Foto: Tanjug/AP

Broj žrtava u požaru u Valensiji porastao je na pet, javljaju španski mediji, a prenosi BBC.

Među onima koji su posmatrali razvoj požara bila je Loreta Kalabrese, koja živi na jedanaestom spratu stambene zgrade nekoliko metara dalje. Ona kaže da je kuvala kada je videla crni dim kako se širi preko ulice.

"Moj suprug i ja sišli smo da vidimo - i u roku od nekoliko minuta cela zgrada je bila u plamenu. Bilo je tako brzo", navela je.

Ispričala je i da se uplašila da će se nešto dogoditi i njenoj zgradi.

"Nisam mogla da spavam prošle noći - razmišljala sam da bi to mogla biti naša zgrada. A živim tako visoko da bismo bili zarobljeni", poručuje.

Žena koja je bila unutar jedne od stambenih zgrada kada je požar počeo i uspela je da pobegne, ispričala je BBC-u kako je uspela da izađe sa svojim sinom.

Gala Kotova je Ukrajinka, i pobegla je od rata tamo pre dve godine.

"Bila sam na terasi i razgovarala telefonom kada sam primetila dim. Postajao je sve gušći i gušći."

Rekla je da je pozvala konobara, koji još uvek nije znao za požar, jer njen španski nije dovoljno dobar da pozove vatrogasce. Dodala je da se obukla šta god je mogla da nađe, uzela svog sina i njihove pasoše, i istrčala na ulicu.

"Sve je brzo gorelo, a vetar je pomogao da se vatra brzo proširi duž zgrade", poručila je ona.

Podsetimo, ogroman požar izbio je noćas u stambenoj zgradi od 14 spratova u Valensiji. Pored 5 mrtvih, 15 osoba vodi se kao nestalo. Požar je zahvatio dve zgrade u kojima živi oko 450 ljudi.  Blok koji je opustošen požarom u španskom gradu Valensiji nalazi se na severozapadu grada. Kompleks se sastoji od dva susedna bloka u naselju Campanar, opisanom od strane jednog lokalnog stanovnika kao "lep" i "miran".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA