Vreme čitanja: oko 1 min.

Sveštenik ocrnjen zbog stava da devojke koje nose šortseve zaslužuju da budu silovane: "Muškarac je muškarac"

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ima više žena u šortsevima nego žena u haljinama i pantalonama zajedno. Govorio sam, a nisam rekao već dugo, jeste spremni, kažem, ako se tako oblačite i budete silovani, a ja sam u poroti, njega bih oslobodio. Ne sviđa vam se? Ali sam u pravu. U pravu sam, jer je muškarac muškarac", rekao je Bobi Lenard

  • 3
Pastor Bobby Leonard šorc Foto: Bible Baptist Tabernacle, Pixabay

Sveštenik iz Severne Karoline ocrnjen je zbog svojih stavova koje je izrekao na propovedi. Žene, devojke koje nose šortseve zaslužuju da budu silovane, smatra on, navodeći da bi oslobodio silovatelja jer "muškarac je muškarac", navodi Njujork post. 

Bobi Lenard, u klipu koji je nedavno postao viralan, sa svojom pastvom priča o tome koliko ženskog sveta nosi šortseve pre nego haljine ili pantalone.

"Ima više žena u šortsevima nego žena u haljinama i pantalonama zajedno. Govorio sam, a nisam rekao već dugo, jeste spremni, kažem, ako se tako oblačite i budete silovani, a ja sam u poroti, njega bih oslobodio. Ne sviđa vam se? Ali sam u pravu. U pravu sam, jer je muškarac muškarac", rekao je Bobi Lenard.

Video je pregledan nekoliko miliona puta, sveštenik je s razlogom ocrnjen, a mnogi su na društvenim mrežama njegove reči nazvali opasnim, odvratnim i sramotnim.

Džuli Rojs, novinarka, podelila je poruku ovog pastora da bi podigla svest ljudi.

"Da, muškarac je muškarac, a ne životinja. I on odgovara za kontrolu nad sobom. Bobi Lenard mora da podnese ostavku. Ne mogu da verujem da bilo koji sveštenik može ovako nešto da pomisli, kamoli da to kaže naglas pred svojom pastvom.

U sredu uveče je pred njegovom crkvom, na tabli na kojoj se najavljuju događaji, objavljeno izvinjenje.

"Žao mi je zbog bola koji sam naneo, pogrešio sam".

(Telegraf.rs)

Video: Odbranila se od silovatelja tako što ga je složila na zemlju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zasto

    25. februar 2024 | 09:07

    Ne nose haljine i pantalone nego baš šorceve i tange?Zašto nose ako nije provociranje i egzibicionizam? Koja je granica sa nastranim ako već nije nastrano?Pa kučići koje puste da ih njuškaju po telesnim otvorima? To je sve kul i nastrano a kad je nastrani muškarac napadne ili više njih onda je on/oni nastran i monstrum..? Pa nastrano sa nastranim je jednako isto ,posledice ispadne nisu bitne ali javnost uvek osuđuje jednostrano,jednoumno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA