≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajen poslala poruku: "Više nego ikad, čvrsto stojimo uz Ukrajinu. Dok zemlja ne bude konačno slobodna"

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Kijevu na obeležavanju dvogodišnjice rata Rusije protiv Ukrajine. I u čast izuzetnog otpora ukrajinskog naroda. Više nego ikad, čvrsto stojimo uz Ukrajinu. Finansijski, ekonomski, vojno, moralno. Dok zemlja ne bude konačno slobodna"

  • 5
Aleksandar Vučić, Ursula fon der Lajen Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen doputovala je danas u Kijev, povodom obeležavanja dvogodišnjice ruske agresije na Ukrajinu, a u tu zemlju stigli su i italijanska premijerka Đorđa Meloni, premijer Belgije Aleksandar De Kro i i kanadski premijer Džastin Trudo.

Lajen je u objavi na X platformi napisala da Evropska unija čvrsto stoji uz Ukrajinu, dok, kako je navela, ta zemlja ne bude konačno slobodna.

"U Kijevu na obeležavanju dvogodišnjice rata Rusije protiv Ukrajine. I u čast izuzetnog otpora ukrajinskog naroda. Više nego ikad, čvrsto stojimo uz Ukrajinu. Finansijski, ekonomski, vojno, moralno. Dok zemlja ne bude konačno slobodna", navela je Fon der Lajen.

U Kijevu povodom dvogodišnjice rata boravi i italijanska premijerka Đorđa Meloni, koja će kao predsedavajuća grupe G7 održati video konferenciju G7 na kojoj će govoriti i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, prenosi Ansa.

Meloni je u prestonicu stigla istim vozom kojim su putovali predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, premijer Belgije Aleksandar De Kro, koji je rotirajući predsednik Saveta EU, i kanadski premijer Džastin Trudo, a iz bezbednosnih razloga tek sada je objavljeno da su oni doputovali u Kijev, navodi italijanska agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    24. februar 2024 | 09:00

    NATO FASIZAM MORA BITI UNISTEN PO CENU NUKLEARNOG RATA!!! SMRT NATO FASISTIMA!!!

  • Map

    24. februar 2024 | 10:02

    Tvoji su pre cvrsto stajali uz Hicu ali su ruje stigle u Berlin i dok se to ne ponovi a morace nece biti mira

  • Fidel

    24. februar 2024 | 08:44

    E ako si im rekla Samo Jako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA