≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stoltenberg: Nema indikacija da je Putin spreman za mir

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stoltenberg: Nema indikacija da je Putin spreman za mir

  • 10
VUČIĆ STOLTENBERG OBRAĆANJE Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković

Situacija na frontu je i dalje izuzetno teška, a namera ruskog predsednika Vladimira Putina da dominira Ukrajinom nije se promenila i nema indikacija da je spreman za mir, ocenio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

"Ukrajina je pokazala značajnu veštinu i odlučnost da se suprotstavi, iznova i iznova. Ukrajina nije pala za nekoliko nedelja, kao što su se neki bojali. Ukrajinci, vratili ste polovinu svoje teritorije koju je osvojila Rusija. Izbacili ste Rusiju iz velikih delova Crnog mora i naneli velike gubitke ruskim snagama", naveo je Stoltenberg u izjavi povodom druge godišnjice ruskog napada na Ukrajinu, objavljeno je na sajtu NATO-a.

Stoltenberg smatra da je Putin počeo rat jer je, kako kaže generalni sekretar Alijanse, "želeo da zatvori Kijevu vrata NATO-a i tako zabrani Ukrajini da izabere svoj put", ali da je postigao suprotan efekat jer je, kako navodi, Ukrajina bliža NATO-u nego ikad.

On je istakao da će Ukrajina ući u NATO i da nije pitanje da li će, već kada.

"Dok vas pripremamo za taj dan, NATO će ostati uz vas. Radi vaše bezbednosti, ali i naše", naveo je Stoltenberg.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    24. februar 2024 | 12:32

    Америчка ђубрад мисле да су богови па би за Украјину сада мир доносили. Ваљда постоји у Украјини неко паметан да подигне глас и стане иза тог народа. Да најури америчке шпијунчине и полтрончине и да сједне разговарати о миру јер у Украјини и те како и данас живи велики број руског живља...

  • Nikolas

    24. februar 2024 | 13:20

    NEMA MIRA SA NATO FASISTIMA -HORDAMA UBICA SIROM SVETA!!!!!!

  • Bosna

    24. februar 2024 | 12:42

    Nebi ni ja da sam na njegovom mjestu, ima li indikacia da se Nato nesiri prema Ruskom pragu ili Amerika da prestane glumit hitlera i vladanju planetom. Sta bi sa Sadamovim nuklearnim oruzjem u Iraku, zasto Amerika pobi milion Iracana civila na njihovoj zemlji, gdje nestade zlato i nafta iz Iraka. Vi ste sotone pa se nadam da ce vam Rusia Kina Iran stat na rep.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA