Vreme čitanja: oko 1 min.

Migrant ubio tri žene u bordelu u Beču: Tela neprepoznatljiva, uhapšen dok se krio u žbunju

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policiju je oko 21 sat alarmirao prolaznik ili komšija koji je primetio trag krvi koji se proteže od ulaza u lokal do suprotne strane ulice

  • 0
Austrijska policija, Beč Foto: Profimedia/AFP

Tri Azijatkinje pronađene su mrtve u bordelu u četvrti crvenih fenjera u Beču. Na telima su bile smrtonosne posekotine i ubodne rane. Zbog ubistva je uhapšen Avganistanac Ebadulah A. (27).

Nakon pronalaska tela tri žene u toku noći, ujutru su pronađena tela 51-godišnje žene i njene 13-godišnje ćerke u stanu u Erdbergštrase ulici.

Kao osumnjičeni slobode je lišen Avganistanac koji je u Austriji tražio azil 2022. godine. Policajci su ga primetili dok se krio u žbunju zahvaljujući termoviziskim kamerama, a savladali su ga tejzerom.

Osumnjičeni je tokom hapšenja bio agresivan. Portparol Uprave državne policije Filip Haslinger rekao je da je osumnjičeni onesposobljen tejzerom, savladan i priveden, kao i da je prvo prebačen u bolnicu kako bi mu bile sanirane zadobijene povrede.

Prema Haslingerovim rečima, čovek je imao posekotine koje je verovatno sebi naneo tokom izvršenja zločina. On je tek jutros prebačen u policijski pritvor, gde je počelo ispitivanje.

Ubijene žene su, kako je navedeno, imale velike posekotine i ubodne rane, pa je lekarima Hitne pomoći, kada su pristigli na lice mesta, bilo jasno da je lekarska pomoć stigla prekasno. Zločin se dogodio u nekoliko prostorija, svako telo pronađeno je u drugoj prostoriji. Činjenica da su žrtve tretirane izuzetno nasilno ogleda se i u tome da njihov identitet još nije otkriven.

Avganistanac je verovatno bio poslednji posetilac bordela u četvrti crvenih fenjera jer zasad nije utvrđeno da postoje svedoci zločina. Još nije jasno da li je muškarac tamo koristio usluge ili je samo ušao i napao žene nožem.

Policiju je oko 21 sat alarmirao prolaznik ili komšija koji je primetio trag krvi koji se proteže od ulaza u lokal do suprotne strane ulice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA