Vreme čitanja: oko 1 min.

Berbok: Nemačka još razmatra da li da Ukrajini isporuči oružje dugog dometa

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemački poslanici su u četvrtak odobrili dalju vojnu podršku Ukrajini, uključujući sisteme dugog dometa, ali su odbacili poziv opozicije da se Taurus isporuči Kijevu

  • 4
Analena Berbok Foto: Tanjug/AP

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok danas je u ukrajinskoj crnomorskoj luci Odesa izjavila da Nemačka još uvek razmatra da li da Ukrajini isporuči oružje dugog dometa.

"Naravno, sve (što se tiče vojne podrške) što mi isporučujemo je premalo", rekla je ona na konferenciji za novinare nakon nenajavljene posete Ukrajini, preneo je Rojters.

"Razbijamo glavu, posebno tokom protekle godine, o pitanju kako isporučiti više, uključujući i dalekosežne sisteme naoružanja", rekla je ona na skupu kojem je prisustvovao i njen ukrajinski kolega Dmitro Kuleba.

"Potpuno je razumljivo da ljudi u Ukrajini kažu potrebno nam je više svega", rekla je Berbok.

Ukrajinski lideri traže od svojih zapadnih kolega da im isporuče nove sisteme naoružanja, pre svega rakete dužeg dometa za gađanje iza ruskih linija, kao što su američki ATACMS i nemačke krstareće rakete Taurus, piše Rojters.

Nemački poslanici su u četvrtak odobrili dalju vojnu podršku Ukrajini, uključujući sisteme dugog dometa, ali su odbacili poziv opozicije da se Taurus isporuči Kijevu.

Nemački zvaničnici su naveli zabrinutost da bi rakete mogle da dovedu do eskalacije rata unutar ruske teritorije i da bi se na to moglo gledati kao na direktniju nemačku umešanost u sukob.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ARS

    25. februar 2024 | 13:06

    Za je Nemačka toliko zaboravna ili sigurna u sebe da joj se Istorija neće ponoviti jer obećanje im je dato a ove mlađe generacije ne veruju u datu reč Rusa ? Setite se šta vam je Hruščov obećao, pitajte dede i babe ?

  • Види..

    25. februar 2024 | 03:12

    ..ове ћутке!🪿💥

  • Micko

    25. februar 2024 | 19:07

    Red bi bio da podnese ostvku, jer nije kopetentna da obavlja ovaj posao. Jer se zna da joj je deda bio Hitlerov drug.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA