Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojka ubila Saru (20) nakon što je protutnjala kroz crveno: Snimak otkrio jezive momente pre tragedije

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osuđena je na devet godina zatvora i isključena iz saobraćaja na 16 godina

  • 1
Molly Mycroft, Sarah Oliver Foto: Police

Moli Majkroft (21) bila je za volanom automobila kada se zakucala u bmw u Donkasteru u Južnom Jorkširu. Sara Oliver (20), putnica bmw-a, je poginula, a dvoje ljudi je teško povređeno u sudaru koji se odigrao 2. avgusta 2022. godine, piše Metro.uk. 

Prema navodima iz suda Moli je vozila brzinom od 78 km/h u zoni u kojoj je dozvoljena brzina iznosila 40 km/h. Dodaju da je ignorisala i semafor na kojem je bilo upaljeno crveno svetlo 6 sekundi.

Na snimcima koje je pribavila policija takođe se vidi kako se Majkroftova na svom mobilnom telefonu smeje i šali dok muzika trešti u automobilu, par momenata pre fatalnog sudara. Devojka se izjasnila krivom za nanošenje smrti opasnom vožnjom i teške povrede dvojice putnika.

Osuđena je na devet godina zatvora i isključena iz saobraćaja na 16 godina. Sarina porodica je u izjavi nakon slučaja rekla:

"Sara, naša ćerka, unuka, sestra i veoma voljena prijateljica nedostaje svaki dan. Volela je da provodi vreme sa svojom porodicom i radovala se što će ovog leta putovati i postati kuma bebi svog najboljeg prijatelja. Umrla je šest dana pre svog 21. rođendana, umesto proslave planirali smo sahranu", kazala je Sarina porodica.

Narednik Džon Tejlor, iz Jedinice za istragu ozbiljnih sudara policije Južnog Jorkšira, rekao je da je ovo  tragičan slučaj, te da radnje Majkroftove nisu pokazivale poštovanje za bezbednost drugih i dovele su do smrti Sare.

"Znamo da je Moli koristila mobilni telefon dok je vozila i da je jurila u trenutku sudara. Pozivam ljude da razmisle o posledicama ovih akcija", rekao je.


Snimak možete pogledati OVDE. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BELGRADE

    25. februar 2024 | 12:16

    Umesto da se kaznjava “čukanje” po telefonu i voznja to se NE radi. I rvo ishoda. Ovde su naravno prvenstveno krivi ova devojka i treba da trune u zatvoru, ali i nadlezne sluzbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA