Vreme čitanja: oko 1 min.

Dron pratio šeficu nemačke diplomatije prilikom posete Ukrajini: Hitno prekinuta poseta Nikolajevu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako navodi Der Spiegel, takve letove obično prate vazdušni napadi, zbog čega je odlučeno da Berbokova i njene kolege budu sklonjene što je pre moguće

  • 2
Analena Berbok Foto: Tanjug/AP

Šefica nemačke diplomatije Analena Berbok prekinula je posetu gradu Nikolajevu na jugu Ukrajine nakon što je otkriveno da kolonu u kojoj se nalazi prati ruski izviđački dron, rekao je portparol nemačkog ministarstva spoljnih poslova, javlja Der Spieleg.

Prethodno je od članova njene delegacije zatraženo da požure nazad do oklopnih vozila misije dok su se pripremali, zajedno sa ministarkom, da posete gradski akvadukt.

Kako navodi Der Spiegel, takve letove obično prate vazdušni napadi, zbog čega je odlučeno da Berbokova i njene kolege budu sklonjene što je pre moguće.

Ruski dron je neko vreme nastavio da prati automobile i oglasio se alarm u Nikolajevu, ali na kraju nije bilo napada.

Nikolajev je blizu fronta i na početku rata njegova luka je bila jedna od prvih meta ruskih snaga. Ukrajinske snage su do sada bile u stanju da se uspešno brane, ali je u poslednje vreme ovo područje bilo izloženo čestim napadima dronova i raketa. Luka ostaje zatvorena zbog rata.

Analena Berbok je sinoć morala da ostane 20 minuta u skloništu u Odesi, nakon uzbune o vazdušnom napadu.

U blizini grada usledila je eksplozija, ali se ne zna šta je bila meta niti da li ima povređenih. Uoči njene posete četiri osobe su poginule, a mnogo više je povređeno u dva napada ruskih dronova u Odesi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA