Vreme čitanja: oko 1 min.

Popularni zabavni park zatvoren zbog terorističke pretnje

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu parka, operateri su rekli da su u subotu primili "e-poruku o terorističkoj pretnji"

  • 0
Sanrio Puroland, Hello Kitty Land, Tokio Foto: Shutterstock

Tematski park Hello Kitty u Tokiju bio je primoran da se zatvori dan nakon što je dobio "terorističku pretnju", rekao je njegov operater, prenosi CNN.

Sanrio Puroland, takođe poznat kao Hello Kitty Land, nalazi se u Novom gradu Tama u severnom Tokiju. U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu parka, operateri su rekli da su u subotu primili "e-poruku o terorističkoj pretnji".

"Pošto nismo u mogućnosti da na adekvatan način obezbedimo bezbednost naših kupaca, izvođača i osoblja na licu mesta, odlučili smo da se privremeno zatvorimo", rekli su operateri.

Podneta je zvanična policijska prijava i razmatra se povraćaj novca za karte u subotu, dodaje se u saopštenju.

"U saradnji sa policijom, uspeli smo da proverimo da više nema bezbednosnih pretnji; stoga ćemo nastaviti sa normalnim radom 25. februara."

"Cenimo vaše razumevanje i saradnju. Izvinjavamo se zbog prouzrokovanih neprijatnosti. Nastavićemo da naporno radimo kako bismo osigurali da svi mogu mirno da uživaju u događaju."

Policija nije pronašla nikakve sumnjive predmete, navodi se u izveštaju japanskog emitera NHK na koji se poziva Rojters.

Hello Kitty je jedan od najpoznatijih i najprepoznatljivijih japanskih brendova svih vremena.

Stvorena 1974. godine, privlačnost mačke iz crtanog filma bila je ključna u širenju "kavai" japanske pop kulture u inostranstvu.

Osnivačka kompanija Sanrio izrasla je u maloprodajnog i zabavnog diva sa zabavnim parkovima i restoranima širom Japana, Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.

Sanrio Puroland je otvoren 1990. godine i privlači više od 1,5 miliona posetilaca godišnje – što ga čini jednim od najpopularnijih tematskih parkova u Japanu, zajedno sa Tokio Dizni odmaralištem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA