Vreme čitanja: oko 1 min.

Šojgu razgledao zaplenjeno ukrajinsko oružje, pa u jednom trenutku zastao: "Čije je ovo? Hrvatsko"

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na društvenoj mreži X pojavio se snimak ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, dok obilazi zaplenjeno ukrajinsko oružje u Avdijivki

  • 6
Sergej Šojgu Foto: Tanjug/AP

Na društvenoj mreži X kruži snimak, navodno nastao u Avdijivki, a na kojem se vidi ruski ministar odbrane Sergej Šojgu kako razgleda ukrajinsko oružje koje je zaplenjeno tokom borbi u gradu koji su nedavno osvojile ruske snage.

Šojgu zainteresovano razgleda zaplenjenu opremu i oružje, a u razgovoru sa zamenikom komandanta Središnjeg ruskog vojnog okruga, generalom Jevgenijem Cindjajkinom, prema dostupnom prevodu, komentarisalo se da strana oprema, koju su Ukrajinci dobili, "nije dorasla ruskom naoružanju".

Na snimku, čiju autentičnost Telegraf.rs nije nezavisno mogao da potvrdi, Šojgu dolazi do bacača granata RBG-6 i zainteresovano ga gleda.

"Čije je ovo?" pita. "Hrvatsko", odgovara mu general.

Reč je o oružju dometa 400 metara, koje koristi granate kalibra 40 milimetara. Bacače je Hrvatska poslala kao deo vojne pomoći Ukrajini, prenosi Jutarnji.

Prema dostupnom prevodu, Šojgu se na snimku čuje kako zapadno oružje loše funkcioniše u ruskim uslovima i objašnjava se da je Ukrajina dobila "i starih i novih stvari".

"Ovde imamo ceo potencijal vojne industrije", komentariše general, a Šojgu, između ostalog, kaže da se "zna da je kalašnjikov najbolji, iako ga oni i dalje pokušavaju nadmašiti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    26. februar 2024 | 11:20

    RUSIJA CE OPET RATOVATI PROTIV FASIZMA -RECI FIDEL KASTRA SU SE OBISTINILE -NATO FASISTI RATUJU U UKRAJINI PROTIV RUSIJE !!! TU SU I USTASE !!!!

  • Dejan

    26. februar 2024 | 10:40

    I mi smo tokom rata plenili po hrvatskoj vaše oružje koje ste im prodavali. Pa šta ćemo sad?

  • Postar

    26. februar 2024 | 14:52

    A gde ste vi videli rata bez hrvata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA