Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski potpisao zakon o demobilizaciji vojnih obveznika

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski potpisao zakon o demobilizaciji vojnih obveznika

  • 7
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je danas zakon o uvođenju vojnih obveznika u rezervni sastav nakon odsluženja roka za vreme vanrednog stanja, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ukrajinskog parlamenta.

Zakonom je utvrđeno da se za vreme opšte mobilizacije i funkcionisanja pravnog režima vanrednog stanja koji je na snazi od 24. februara 2022. godine, vojni obveznici kojima je za vreme vanrednog stanja istekao rok služenja vojnog roka i kojima je služba produžena preko utvrđenih rokova uvode u rezervni sastav u rokovima utvrđenim zakonom, prenosi Ukrinform.

Predviđa se da te osobe ne mogu biti pozvane na služenje vojnog roka za vreme mobilizacije 12 meseci od dana puštanja u rezervni sastav, ako nisu izrazile želju da nastave službu.

Vrhovna Rada je usvojila ovaj zakon 23. februara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    26. februar 2024 | 17:28

    Umesto da piju votku i sa braćom Rusima igraju kazačok oni bi da ratuju radi NATO i zapadnih "vrednosti."

  • Bikolas

    26. februar 2024 | 17:46

    Gura djecu cisty pogibiju a svestan je da nemogu nikada pobjediti Rusiju

  • Mišel

    27. februar 2024 | 07:24

    Izabraše Ukrajinci put ,ali pogrešan.Šta sta mislili ,da će Rusija mirno da gleda dolazak NATO trupa pred svoja vrata i da gleda kako Ukrajinci biju rusko stanovništvo po Donbasu i Lugansku.Pa Ameri za jednog amera koji pogine podižu eskadrile i flote po celom svetu,a kamoli da im neko pride do granice.Zbog čega mislite da to Rusija ne sme da uradi i to iz opravdanih razloga.Stavite na stranu to koga volite ili mrzite i problem sa gledajte malo dublje pa onda kritikuje ovog ili onog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA