Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužioci na Menhetnu žestoko uradlii na Trampa: Evo šta zahtevaju od suda

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužioci na Menhetnu traže od sudije da Trampu zabrani da napada svedoke

  • 0
Donald Tramp suđenje Foto: Tanjug/AP

Tužioci na Menhetnu su danas zatražili od sudije koji nadgleda krivični postupak protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da mu zabrani da napada svedoke ili otkriva identitet porotnika.

U zahtevima, koje je podnela kancelarija okružnog tužioca Menhetna, navodi se Trampova "duga istorija napada na svedoke, istražitelje, tužioce, sudije i druge koji su uključeni u pravne postupke protiv njega", preneo je "Njujork tajms".

Kancelarija se pomno pridržavala uslova slične naredbe koju je potvrdio savezni žalbeni sud u Vašingtonu u još jednom od krivičnih predmeta protiv Trampa.

Naredba u slučaju u Menhetnu, ako ga sudija odobri, zabranila bi Trampu da "daje ili upućuje druge da daju" izjave o svedocima u vezi sa njihovom ulogom u slučaju.

Okružni tužilac, Alvin L. Breg, takođe, je zatražio da se Trampu zabrani da komentariše tužioce o slučaju, osim samog Brega, kao i članove sudskog osoblja.

Breg želi da sudija Huan M. Merčan, zaštiti i porotnike.

Tužioci su tražili da se Trampu zabrani da javno otkrije njihov identitet.

Iako je Trampu i njegovom pravnom timu dozvoljeno da znaju imena porotnika, Breg je tražio da se njihove adrese čuvaju u tajnosti od bivšeg predsednika.

Ako sudija Merčan odobri ograničenja, on bi bio tek poslednji sudija koji bi bivšem predsedniku nametnuo zabranu da napada svedoke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA