Vreme čitanja: oko 1 min.

Filmsko bekstvo: Osumnjičeni za ubistvo smislio sabotažu, pa prevario policajcku i pobegao

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni za ubistvo pobegao je iz pritvora nakon što je zamenicu šerifa poprskao biber sprejem, a onda i ukrao njeno vozilo

  • 0
Leon Ruffin Foto: Jefferson Parish Sheriffs Office

Pritvorenik iz Luizijane pod optužbom za ubistvo drugog stepena pobegao je u nedelju nakon što je biber sprejom poprskao zamenicu šerifa koja ga je prevozila i ukrao njeno vozilo, saopštila je kancelarija šerifa okruga Džeferson, javlja NBC News.

Leon Rafin je prebačen iz zatvora u lokalnu bolnicu oko 12 časova nakon mogućeg napada. Otpušten je oko 18.30 časova, a u zatvor se vraćao u pratnji zamenice šerifa.

Dok je ona napuštala krug bolnice sa Rafinom u vozilu, on je "napravio neku vrstu sabotaže". Zamenica je izašla iz automobila i otvorila vrata vozila da proveri Rufina, a on ju je tada poprskao biber sprejom, rekao je šerif Džo Lopinto na konferenciji za novinare.

Rafin je pobegao u vozilu. Ne zna se gde se nalazi.

"Zaista ne verujem da ima šta da izgubi", rekao je Lopinto. "U ovom trenutku čeka ga ubistvo drugog stepena za koje preti kazna doživotnog zatvora, tako da ga definitivno smatram naoružanim i opasnim na svaki način."

Zamenica je imala biber sprej, elektro-šoker i oružje na sebi kada je Rafin pobegao i uspela je da ispali tri metka u njegovom pravcu. Ostaje nejasno da li su neki od metaka pogodio Rafina.

Rafin nema pristup vatrenom oružju, ali i dalje nosi biber sprej i upravlja vozilom zamenice šerifa. Vlasti ne znaju kako je došao do biber spreja.

Pre nego što je odveden na lečenje u bolnici, Rafin je bio u medicinskoj ustanovi popravnog centra, ali je Lopinto rekao da veruju da je lažirao svoje povrede. Rafin je nosio čizmu za imobilizaciju noge koju su mu stavili u bolnici, a koju je skinuo u trenutku bekstva.

Zamenica šerifa se lečila od posledica prskanja biber sprejom u bolnici i "dobrog je raspoloženja". Potraga za Rafinom je u toku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA