Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak (16) pao posle fudbalskog treninga pred drugovima i umro: "Gledali smo kako ga oživljavaju, svi plačemo"

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Video sam kad je izgubio svest. Došla je hitna, stavljali su mu onu struju. Svi smo bili preplašeni, sedeli smo i plakali, ispričao je drug preminulog dečaka

  • 1
Hitna pomoć Foto: Shutterstock

Dečak (16) iz Temišvara preminuo je nakon što se srušio po završetku fudbalskog treninga. Tragedija se dogodila naočigled njegovih drugara, koji su plačući pokušavali da mu pomognu.

Rumunski mediji prenose da je mališan od ranije imao problema sa srcem i da je prošle godine operisan. Sumnja se da je dečak popio nekoliko energetskih pića uoči trening.

Doktori koji su brzo stigli na lice mesta nisu ništa mogli da urade. Dečak je preminuo na putu do bolnice.

Tragično preminuli mališan je ranije aktivno imao fudbal, ali nakon što su mu otkriveni problemi sa srcem, bio je prinuđen da prekine da se bavi sportom. Srednja politehnička škola u Temišvaru, tačnije njegov fudbalski tim, pre četiri godine organizovali su humanitarnu akciju da bi prikupili novac da dečak ode na operaciju.

Prošle godine mališan je uspešno operisan, a nedavno je odlučio da se ponovo vrati na teren. Nažalost, nakon trening se samo srušio i nije mu bilo spasa.

"Tražena je specijalna lekarska ekipa, angažovan je i helikopter. Uloženi su maksimalni napori da se dečak spasi, ali nažalost lekari nisu uspeli", saopšteno je iz bolnice.

Drugari preminulih dečaka su i dalje u šoku zbog svega.

"Video sam kad je izgubio svest. Došla je hitna, stavljali su mu onu struju. Svi smo bili preplašeni, sedeli smo i plakali", ispričao je drug preminulog dečaka.

Ovo je druga tragedija u samo sedam dana u Rumuniji. Prošle nedelje u regionu Bistrice na fudbalskom treningu preminuo je 13-godišnji dečak, koji je takođe pio energetska pića uoči treninga.

Mladi Cibor igrao je centra, a nakon utakmice, ostao je sa desetak mališana na terenu. Iznenada se uhvatio za grudi i rekao da ga jako boli. Molio je drugove da pozovu njegovu mamu, a onda se samo srušio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA