≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mlada mama saznala da joj je beba mrtva u stomaku, odbili da je porode carskim rezom: Ubrzo i ona preminula

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beba je rođena u 16.30 časova kada je ustanovljeno da joj je pupčana vrpca bila omotana oko trupa i ruke

  • 0
Kelsey Brown Foto: Privatna arhiva

Kelsi Braun (34) iz Liverpula tragično je preminula u Marbelji tokom svoje druge trudnoće, a nakon što su lekari odbili da joj urade carski rez iako se saznalo da joj je plod mrtav.

Mlada mama, koja je bila po drugi put trudna, došla je u bolnicu na porođaj kada je saznala da joj je beba u stomaku preminula. Doktor je, međutim, odbio da je porodi carskim rezom i predložio je prirodni porođaj koji je bio jako bolan i usled kojeg je obilno krvarila pet sati, a onda je preminula.

Nesrećni slučaj se dogodio 20. jula 2021. godine a porodica je još uvek neutešna i kako kažu, nadaju se da će dobiti odgovore o njenoj smrti.

Isporuka krvi, u bolnicu Ceram u Marbelji, navodno je stigla nakon što je Kelsi preminula, a istraga o njenoj smrti je još uvek u toku.

Andre Rebelo, stariji mrtvozornik u Liverpulu, kaže da je "bio ograničen" da istraži njenu smrti jer mu španske vlasti nisu dostavile ključnu medicinsku dokumentaciju.

Marija Braun, Kelsina mama, rekla je za BBC da je "njena ćerka bila puna ljubavi".

"Kelsi je bila mama puna ljubavi, ostavila je svog petogodišnjeg sina iza sebe. Bila je veoma zdrava, nije pila ni pušila, Kelsi je zaista pazila na sebe", rekla je Marija.

"Bila je sjajna ćerka, sestra i mama", dodala je.

Kelsi, po zanimanju frizerka, preselila se u Španiju sa svojim partnerom i svi njeni prenatalni pregledi tokom trudnoće su bili normalni.

Na ultrazvučnom pregledu prilikom dolaska u bolnicu na porođaj, koji je bio zakazan za 20. jul, ustanovljeno je da je njena beba umrla.

"Kelsi je savetovana da ne može da ima carski rez i da ne može da dobije epidural, i da će morati da se porodi prirodnim putem", rekao je mrtvozornik.

Kelsi je počela da gubi krv oko 13.30 časova po lokalnom vremenu, a medicinsko osoblje je pokušalo da porodi bebu pomoću forcepsa.

Beba je rođena u 16.30 časova kada je ustanovljeno da joj je pupčana vrpca bila omotana oko trupa i ruke, sprečavajući je da se hrani.

Tokom porođaja, Kelsi je trpela velike bolove i imala je obilno krvarenje, ali bolnica nije imala zalihe krvi u tom trenutku već je pošiljka stigla tek oko 18.45 časova, pola sata nakon što je doktor konstatovao smrt.

Mrtvozornik je rekao da je obdukcija obavljena u Španiji, ali da su rezultati "zadržani".

Telo mlade majke je vraćeno u Liverpul gde je obavljena obdukcija, ali medicinska dokumentacija o njenom tretmanu u bolnici iz Španije nije dostupna, zbog čega mrtvozornik nije mogao da utvrdi pravi razlog smrti.

Britansko Ministarstvo inostranih poslova upozorilo je da bi moglo doći do odlaganja pre nego što španske vlasti dostave rezultate istrage.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA