≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Taker Karlson optužio američke vlasti za curenje informacija

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ranije je Karlson u intervjuu Blejzu rekao da je uveren da su ga pre intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pratile američke obaveštajne agencije

  • 1

Američki novinar Taker Karlson optužio je američku vladu za „curenje“ informacija posle njegovog sastanka sa bivšim američkim obaveštajcem Edvardom Snoudenom u Rusiji.

Prema rečima Karlsona koji je dao intervju Jutjub blogeru Leksu Fridmanu, Snouden nije želeo da njihov sastanak u Moskvi bude objavljen u javnosti i on nikome nije rekao za razgovor sa bivšim specijalcem.

„On (Snouden) je rekao da...Više volim da niko ne zna da smo se sreli...Jedini razlog zašto vam ovo govorim...Semafor...je preneo informacije koje je dobio od američkih obaveštajnih agencija, a koje su procurele suprotno mojim interesima koristeći sopstvena sredstva...u navodno slobodnoj zemlji“, dodao je Karlson, prenose RIA Novosti.

Karlson se, tokom putovanja u Rusiju, sastao sa Snoudenom i Tarom Rid, koja je optužila aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena, sa kojim je ranije sarađivala, za uznemiravanje.

Ranije je Karlson u intervjuu Blejzu rekao da je uveren da su ga pre intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pratile američke obaveštajne agencije.

Karlson je u februaru intervjuisao ruskog lidera Vladimira Putina.

Značajan deo dvočasovnog razgovora posvećen je ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa SAD, NATO i Zapadom.

Intervju objavljen u noći 9. februara imao je više od 200 miliona pregleda na društvenoj mreži X.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    28. februar 2024 | 02:53

    Подршка новинару Такеру Карлсону. Појединци из обавештајних служби би морали да одговарају за намерно цурење информација и угрожавање безбедности америчком новинару . Али и право на професионалну дискрецију о његовим контактима. Ово је злочин. Нико нема права да забрањује интервјуе професионалцима. И на крају крајева , где је извињење свих оних који су изговарали лажи о смрти Наваљног. И украјинска обавештајна служба је потврдила да је Алексеј умро заиста од угрушка у крви. Природном смрћу. Нико не каже да је он требало да буде ригорозно осуђен у тој казненој колонији, али последњи који нешто треба да кажу су они који на овако перфудан начин угрожавају живот светски познатом новинару. И ко зна колико људи пратите, откривате њихово кретање и угрожавате им безбедност. Једном ћете морати да се суочите са својом прошлошћу. Од две бачене атомске бомбе, ратова и агресија широм света. До прљавих операција свргавања влада , па до ових тренутних сукоба. ЦИА ће морати да одговара за бројне злочине. Јер ако је неким људима боље у Русији него у САД, не знам шта бих вам рекла на такав апсурд. И нико није размишљао да је погрешно било то што сте у Украјини радили од 2014. Да није тадашња легитимна власт била против Запада, већ против могућности отпочињања рата какав се сада води.Није то никоме пало на памет. Али јавност у САД треба да зна да је русофобија кривично дело, а уз то и болест. Ја свакако не оправдавам инвазију. Али сте ви свакако одговорни што се десила. И то институционално.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA