Vreme čitanja: oko 1 min.

Mali Leon (6) pronađen mrtav, rečeno da se utopio, istina je mnogo gora: Otac lagao da su opljačkani

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraga je pokazala da je otac neposredno pre Leonove smrti pretraživao sumnjive sadržaje poput reči "onesvestiti se", a Vrhovni sud navodi da je zločin "planiran neko vreme i izveden pedantno"

  • 0

Dečak Leon (6) iz Sent Johana u Austriji pronađen je mrtav u avgustu 2022. godine nakon što je upao u reku Kicbuheler Ahe i utopio se, kako je prvobitno bilo rečeno. Međutim, istraga je kasnije pokazala da dečakov otac, koji je bio sa njim u tom trenutku, lažirao neke detalje zbog čega je uhapšen u martu i smatra se osumnjičenim za ubistvo.

Istraga je pokazala da je otac neposredno pre Leonove smrti pretraživao sumnjive sadržaje poput reči "onesvestiti se", a Vrhovni sud navodi da je zločin "planiran neko vreme i izveden pedantno".

Šestogodišnjak je patio od genetskog defekta, a otac je na sudu izjavio da je dečak pre utapanja bio udaren flašom tokom pljačke koju su izveli nepoznati napadači. Na licu mesta pronađene su krhotine i DNK jedne osobe koja ne pripada ocu.

"DNK mog klijenta nije pronađen na licu mesta. Takođe, nejasno je da li je flaša zapravo oružje kojim je počinjeno ubistvo", rekao je očev branilac.

Odbrana je, usled manjka dokaza protiv svog klijenta, iznela predlog da osumnjičenog oca puste na slobodu iz pritvora.

Podsetimo, otac je izjavio da ga je te noći nepoznata osoba onesvestila flašom i opljačkala nakon čega je dečak sam izašao iz kolica i utopio se u reci. Ali, nakon intezivne istrage nijedan dokaz nije pronađen koji govori u prilog tome da se pljačka zaista desila.

Moguć sled događaja je da je otac onesvestio sina i bacio ga u potok a potom lažirao pljačku. Bocu kojom je napao sina sam je poneo od kuće i držao u kolicima.

Konferencija za novinare zakazana je za četvrtak na kojoj će biti potencijalno izneto više detalja o slučaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA