Vreme čitanja: oko 1 min.

Andreja (12) umro nakon što je otpušten iz bolnice, obdukcija pokazala šta se desilo: Otac besan, traži krivca

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Želim objašnjenje, želim da znam zašto je moj sin umro", rekao je otac Roberto Vićenci

  • 0
Dečak preminuo bolnica Kruševac Foto: Profimedia/Wavebreak

Nakon što je mladi fudbaler, Andrea Vinćenci (12), preminuo u bolnici Regina Margarita u Torinu gde je doveden jer se žalio na probleme sa srcem, Tužilaštvo je otvorilo istragu za ubistvo iz nehata.

Dečak je preminuo 21. februara, samo nekoliko sati nakon što je vraćen iz Hitne pomoći u koju je došao jer se žalio da se ne oseća najbolje. Prilikom pregleda, ukazano mu je da potencijalno boluje od upale pluća i poslat je na kućno lečenje.

Nakon što mu se stanje pogoršalo, mališan je preminuo u bolnici u Torinu.

"Želim objašnjenje, želim da znam zašto je moj sin umro", rekao je otac Roberto Vićenci.

Obdukcija je pokazala da je tinejdžer umro od upale pluća i da mu je u jednom plućnom krilu pronađen "jak pleuralni izliv". Nakon nalaza, otvorena je istraga i Tužilaštvo je u procesu pronalaska osumnjičenog za ubistvo iz nehata.

Pleuralni izliv predstavlja nakupljanje veće količine tečnosti između dva lista plućne maramice (pleure). Često ne mora da daje nikakve simptome, ali velika količina nakupljene tečnosti može značajno da otežava disanje. Dijagnoza se najčešće postavlja prilikom lekarskog pregleda i rendgenom grudnog koša.

Dečak je bio perspektivan fudbaler i član tima Gasino San Rafaele koji su izrazili duboko saučešće porodici zbog tragičnog događaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA