Vreme čitanja: oko 1 min.

Pepeljuga na drugačiji način, gledaoci u šoku: Princ ne želi princezu, venčava se sa drugim muškarcem

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon predstave, utisci su bili podeljeni, ali kako kaže dramaturg, više je bilo pozitivnih povratnih informacija

  • 1

Prilikom izvođenja jedne opere u pozorištu u Ninbergu u Nemačkoj, gledaoci su ostali šokirani razvojem događaja i scenom gde se princ venčava sa drugim muškarcem.

Nakon predstave, utisci su bili podeljeni, ali kako kaže dramaturg, više je bilo pozitivnih povratnih informacija.

"Dobili smo neke kritike od publike na početku i dobili smo vrlo malo pismenih pritužbi od ljudi koji su rekli da ne odobravaju prikazivanje homoseksualnih parova deci. Ali takvih je vrlo malo. Sve u svemu, dobili smo mnogo pozitivnih povratnih informacija", naveo je dramaturg.

On je objasnio da je ova opera jedna verzija bajke "Pepeljuga", ali je pričana iz prinčeve perspektive koji je homoseksualac.

"Predstavljamo jednu verziju bajke "Pepeljuga", onu zasnovanu na "La Cenerentola" Đoakina Rosinija. Međutim, mi pričamo bajku iz prinčeve perspektive, princa koji je primoran da se oženi jednom od raznih princeza. Ali onda, tokom predstave, shvata da zapravo ne želi princezu, već princa jer je gej. Tada shvata da je zaljubljen u svog slugu Dandinija. Na kraju krajeva, ovo je jedno čudno venčanje", rekao je Vibke Hetmanek dramaturg iz Nirnberškog državnog pozorišta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA