Vreme čitanja: oko 1 min.

Fricl, koji je ćerki napravio sedmoro dece, ima poslednju želju: Želi da živi u kući sa baštom, ali posebnom

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova želja je usledila nakon što je Friclova advokatica Astrid Vagner ranije rekla da će premeštaj u regularni zatvor omogućiti da možda izađe iz zatvora i bude slobodan čovek

  • 1
Jozef Fritzl Fricl Foto: Profimedia/AFP

Jozef Fricl (88), austrijski silovatelj koji je godinama držao ćerku u zatočeništvu i napravio joj sedmoro dece, nakon izjave njegove advokatice da će mu premeštaj u regularan zatvor možda omogućiti slobodu izrazio je svoju poslednju želju.

Njegova specifična želja je bila da ima kuću sa baštom gde bi nešto uzgajao i da se nalazi u Austriji. Naveo je i da bi idealno bilo da je povezana dobro sa železnicom.

Monstrum Fricl, kako su ga nazvali nakon otkrića da je svoju ćerku zarobio i silovao 24 godine, tokom kojih je rodila sedmoro dece, promenio je ime, koje nije objavljeno u javnosti. Monstruozan, nezapamćen slučaj u Austriji, otkriven je 2008. godine.

Sud u gradu Krems an der Donau, zapadno od Beča, naredio je početkom februara da se Fricl uslovno prebaci sa zatvorskog psihijatrijskog odjeljenja u običan zatvor nakon psihijatrijske procene da više ne predstavlja opasnost od počinjenja istog zlodela.

U zatvoru za "mentalne bolesnike" Fricl je boravio od presude 2009. godine, a osuđen je za incest, silovanja, zarobljavanje i ubistvo iz nehata novorođenog sina u tamnici koju je tajno izgradio ispod svoje kuće i u kojoj je od detinjstva držao zatočenu ćerku.

Tužitelji ne prisustvuju saslušanjima poput onog na kojem je sud naredio premeštanje zločinca, a kako odluka suda tehnički ne predstavlja presudu, tužiocima je na raspolaganju ostao prigovor, a ne žalba, objasnio je portparol suda.

Friclova advokatica Astrid Vagner ranije je rekla da će premeštaj u regularni zatvor omogućiti da možda izađe iz zatvora i bude slobodan čovek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Despot

    29. februar 2024 | 17:39

    Ako ova zivotinja od polucoveka izadje onda je ovaj svet otisao u bezakonje i na pragu je pakla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA