Vreme čitanja: oko 1 min.

Danijela nevinog osudili, izašao na slobodu posle 30 godina: Optužili ga za smrt žene i podmetanje požara

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danijel Gvin je oslobođen krivice i pušten iz zatvora u Pensilvaniji nakon što je tužilaštvo reklo da je pronašlo greške prilikom istrage

  • 0
Pitsburg američka policija SAD Foto: Tanjug/AP

Muškarac iz američke savezne države Pensilvanije, koji je osuđen na smrt u vezi sa ubistvom žene i podmetanja požara, oslobođen je krivice 30 godine kasnije, saopšteno je iz kancelarije okružnog tužilaštva Filadelfije.

Danijel Gvin je oslobođen krivice i pušten iz zatvora u Pensilvaniji nakon što je tužilaštvo reklo da je pronašlo greške prilikom istrage za ubistvo prvog stepena, preneo je ABC njuz.

"Oslobađanje Danijela Gvina je čin oslobađanja čoveka koji je očigledno nevin. Nažalost, ovo ukazuje na eru netačne, i u to vreme lošeg rada policije i tužilaštva, koje je poljuljalo poverenje u naše zajednice do današnjeg dana", rekao je okružni tužilac Filadelfije Leri Krasner.

Beskućnica Marša Smit ubijena je 20. novembra 1994. godine, nakon što je izbio požar u nenaseljenoj zgradu u zapadnoj Filadelfiji, prenela je tada štampa.

Tužillaštvo je tada reklo da su Smit, Gvin i još tri osobe bile prisutne u zgradi u vreme požara.

Porota se prilikom donošenja presude oslanjalo na netačna svedočenja dva svedoka i Gvinovo priznanje, koje je on ispričao i za koje je utvrđeno da je u skladu sa načinom na koji je požar izbio, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA